Τα ΟΚ! Anytime Markets συνεχίζουν την ανάπτυξή τους στην Ελλάδα, προσφέροντας και μία από τις κορυφαίες προτάσεις της αγοράς για franchise στη μικρή λιανική.

Του Βάιου Τασούλα

Πρόταση για franchise στη μικρή λιανική

Oι επαγγελματίες του μίνι μάρκετ και της μικρής λιανικής αντιμετωπίζουν διαρκώς μία σειρά από προκλήσεις στην αγορά, τις οποίες και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν για να βγάλουν το μεροκάματό τους. Η οργάνωση του καταστήματος, οι συμφωνίες με τους προμηθευτές, η προώθηση του καταστήματός τους και οι τιμές των προϊόντων τους είναι ζητήματα που… ταλαιπωρούν τους ιδιοκτήτες.

Με τη λύση του franchise όμως, όλα τα παραπάνω τακτοποιούνται από την αρχή και δημιουργούνται οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για να εργαστεί κανείς, αλλά και να βγάλει σημαντικό κέρδος. Στο πλαίσιο αυτό, η γνωστή αλυσίδα ΟΚ! Anytime Markets έχει δημιουργήσει για την ελληνική αγορά ένα από τα κορυφαία «πακέτα» της μικρής λιανικής, προσφέροντας και στους επαγγελματίες του μίνι μάρκετ την ευκαιρία να γίνουν μέλη μιας εκ των πιο επιτυχημένων επιχειρήσεων του κλάδου.

Το περιοδικό «Mini Market & Μικρή Λιανική» μίλησε μάλιστα με τη διευθύντρια Marketing & Επικοινωνίας της OK! Anytime Market ΑΕ, Μαρία Αρτίκη, για να μάθει περισσότερα για το franchise της εταιρείας.

Mini Market: Τα ΟΚ! Anytime Markets διαθέτουν μία από τις κορυφαίες αλυσίδες καταστημάτων στη μικρή λιανική. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας στην ελληνική αγοράς;

Μαρία Αρτίκη: Αν και η λέξη «μυστικό» είναι αλήθεια πως μπορεί να ιντριγκάρει τους αναγνώστες, η επιτυχία των OK! Anytime Markets είναι το αποτέλεσμα της καθημερινής δουλειάς των ανθρώπων μας, των προμηθευτών μας και φυσικά των συνεργατών μας (franchisees). Για να μπορέσουν, δηλαδή, τα ΟΚ! Anytime Markets να προσφέρουν την ασφάλεια και τη σιγουριά μιας εδραιωμένης από το 2004 αλυσίδας καταστημάτων αλλά και μιας επιχείρησης που δραστηριοποιείται σε έναν κλάδο με σταθερότητα και ανάπτυξη –όπως είναι αυτός των καταστημάτων τροφίμων– χρειάζεται ισχυρή κουλτούρα αλλά και επένδυση στις σχέσεις των ανθρώπων.

Δεν θα ακούσετε για διαρροές και αποχωρήσεις, καθώς πρόκειται για ένα επιτυχημένο μοντέλο, το οποίο αποφέρει ένα πολύ αξιοπρεπές εισόδημα στους franchisees μας και στις οικογένειές του.

Οπότε δεν θα σας πω το μυστικό, αλλά τη συνταγή της επιτυχίας: η κουλτούρα του οργανισμού, το υπερσύγχρονο κέντρο διανομής στο Μαρκόπουλο, η άμεση εξυπηρέτηση όλου του δικτύου –με παραγγελίες που ξεπερνούν τις 11.000 ανά ημέρα–, το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων με πιστοποίηση διεθνών προτύπων που εφαρμόζουμε και, φυσικά, όλη η φροντίδα και η προσοχή που δίνουμε στους πελάτες μας οι οποίοι επισκέπτονται τα καταστήματά μας από τις οκτώ το πρωί έως τις έντεκα το βράδυ.

M.M.: Τα τελευταία χρόνια το δίκτυο αναπτύσσεται και μέσω franchise. Πόσους franchisees έχετε πλέον και σε ποιες περιοχές της χώρας;

Μ.Α.: Η εταιρεία από την έναρξή της αναπτύσσεται με τη μέθοδο της δικαιόχρησης (franchise). Αυτή τη στιγμή, το δυναμικό των συνεργατών του δικτύου της OK! Anytime Market αριθμεί 100 και πλέον συνεργάτες. Το μοντέλο μας μπορούμε, μετά από τόσα χρόνια, να πούμε με σιγουριά ότι είναι το πλέον πετυχημένο, καθώς αποφέρει ένα πολύ αξιοπρεπές εισόδημα στους franchisees μας και στις οικογένειές τους. Το εισόδημα των franchisees και η ανθρωποκεντρική μας προσέγγιση είναι δύο από τους βασικούς λόγους για τους οποίους έχουμε σταθερούς συνεργάτες χωρίς αποχωρήσεις. Την τελευταία κυρίως πενταετία, παρά την ύφεση, μας εμπιστεύονται άνθρωποι άλλων επαγγελματικών χώρων, άσχετων με την αγορά όπου ειδικευόμαστε, και μαθαίνουν κοντά μας να πετυχαίνουν επαγγελματικά, συντηρώντας αξιοπρεπώς τα νοικοκυριά τους. Στόχος μας είναι να εκπληρώσουμε τα όνειρα και τις ανάγκες των σημερινών και μελλοντικών συνεργατών μας! Τα καταστήματα του δικτύου μας βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Πρόσφατα ξεκινήσαμε και την ανάπτυξη του δικτύου εκτός Αττικής με ένα καινούργιο κόνσεπτ υπό το brand name «OK! Grocery, Super Market & Deli», για το οποίο θα υπάρξουν νεότερα σύντομα. Τα εν λόγω καταστήματα βρίσκονται στην Πάτρα, στη Θεσσαλονίκη και στην Αράχωβα και αποτελούν τη βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου μας.

M.M.: Πώς λειτουργεί το franchise των OK! Anytime;

Μ.Α.: Η επιλογή ενός καταστήματος γίνεται με αυστηρά κριτήρια από την ΟΚ! ΑΕ, ενώ το κατάστημα μπορεί να παραδοθεί ακόμα και με το κλειδί στο χέρι. Υπάρχει σαφώς και η δυνατότητα ο συνεργάτης μας να επιλέξει να κατασκευάσει ο ίδιος το κατάστημα – πάντα βέβαια με γνώμονα τις προδιαγραφές και την καθοδήγηση της ΟΚ!. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα για κάποιον να αγοράσει ένα έτοιμο κατάστημα ΟΚ!, ελαχιστοποιώντας το όποιο ρίσκο ενέχει η λειτουργία ενός νέου καταστήματος. Μέχρι το κατάστημα να λειτουργήσει, μεσολαβεί ένα διάστημα εκπαίδευσης και προπαρασκευής του ιδιοκτήτη, τόσο σε θεωρητικό όσο και πρακτικό επίπεδο, που τον καθιστά απολύτως έτοιμο, ανεξαρτήτως της προηγούμενης εμπειρίας του, ώστε να υποστηρίξει άψογα την επένδυσή του. Σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, τα καλά αποτελέσματα οφείλονται στη σωστή σύλληψη του αρχικού κόνσεπτ, την τεχνογνωσία, τη δημιουργία όλων των υποστηρικτικών υποδομών, τις καλύτερες δυνατές εμπορικές συμφωνίες –εφόσον μιλάμε για λιανεμπόριο– και φυσικά τη σκληρή και ακατάπαυστη δουλειά.

M.M.: Τι περιλαμβάνει το πακέτο franchise των OK! Anytime;

Μ.Α.: Η συνεργασία με το δίκτυο franchise παρέχει σημαντικά πλεονεκτήματα στον franchisee, όπως τα εξής:

 • το σήμα και την επωνυμία,
 • την αποκλειστικότητα συνεργασίας και περιοχής,
 • την επιλογή του ιδανικού ακινήτου για το κατάστημα,
 • την τεχνογνωσία στο στήσιμο και την οργάνωση του καταστήματος,
 • την επίβλεψη των εργασιών κατά το στάδιο αυτό,
 • την αρχική και συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού,
 • τη συνεχή υποστήριξη της λειτουργίας του καταστή­ματος με την παροχή εμπορικής, διοικητικής και οικονομικής τεχνογνωσίας,
 • την υποστήριξη του franchisee για να διαφημιστεί στην περιοχή του,
 • τη διαρκή προμήθεια των προϊόντων που εμπορεύονται τα ΟΚ!, είτε απευθείας από την ΟΚ! ΑΕ είτε κάνοντας κεντρικές συμφωνίες με άλλες εταιρείες,
 • ανταγωνιστικές τιμές πώλησης προϊόντων,
 • διακίνηση εμπορευμάτων σε τεμάχια χωρίς επιβάρυνση,
 • το υψηλότερο ποσοστό μικτού κέρδους στον κλάδο,
 • λιανικές τιμές πώλησης αντίστοιχες με τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, έχοντας ταυτόχρονα έντονες προωθητικές ενέργειες, 20 φυλλάδια προσφορών τον χρόνο, continuity, εβδομαδιαίες προσφορές και
 • μεγάλη γκάμα προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας με την επωνυμία ΟΚ!.

M.M.: Τι χρειάζεται να έχει ένας επιχειρηματίας για να συνεργαστεί με τα OK! Anytime μέσω franchise;

Μ.Α.: Ο νέος franchisee θα πρέπει να έχει την ίδια κουλτούρα με εμάς: διάθεση για συνεργασία και μάθηση. Όλα τα υπόλοιπα θα του τα μάθουμε εμείς! Σίγουρα κάποια στοιχεία της προσωπικότητας ενός επιχειρηματία, όπως η κοινωνικότητα και η έφεση στην καλλιέργεια άψογων σχέσεων με τους πελάτες, έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στο να πετύχει ο franchisee πιο γρήγορα τους στόχους του. Μην ξεχνάμε, επίσης, ότι στο δικό μας κόνσεπτ οι ιδιοκτήτες μας αυτοαπασχολούνται, οπότε η προσωπική επαφή είναι το Α και το Ω. Για όσους ενδιαφέρονται να συνεργαστούν μαζί μας, ένα πράγμα μπορούμε ωστόσο να υποσχεθούμε: ότι θα είμαστε δίπλα τους.

M.M.: Γιατί να επιλέξει κανείς το franchise των OK! Anytime; Ποια τα ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα;

Μ.Α.: Τα OK! Anytime Markets διαφοροποιούνται έναντι του ανταγωνισμού, λόγω της ιδιοσυγκρασίας τους και της επιχειρηματικής τους κουλτούρας. Συγκεκριμένα, εκτός από το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας, διαθέτουν μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε ανταγωνιστικές τιμές, σε σημεία πώλησης μόλις 90 τ.μ., καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των καταναλωτών και της περιοχής όπου δραστηριοποιούνται. Επίσης, πρόκειται για μια εταιρεία με τους υψηλότερους τζίρους λιανικών πωλήσεων, η οποία βρίσκεται σε συνεχή τροχιά ανάπτυξης και επένδυσης στο δίκτυό της. Επιπροσθέτως, η πολυετής εμπειρία των ανθρώπων που στελεχώνουν την εταιρεία, η προσιτή οικονομικά επένδυση και η δραστηριοποίηση στον ασφαλή τομέα των τροφίμων σε συνάρτηση με τις υποδομές που η εταιρεία φρόντισε να αναπτύξει, καθιστούν τα ΟΚ! Anytime Markets μια ολοκληρωμένη πρόταση στον χώρο του franchise, με όλα τα εχέγγυα της εμπορικής επιτυχίας.

OK Anytime Market ΑΕ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Αφροδίτης 106, 167 77, Ελληνικό, Αττική
Τηλ.: 210 9810090
website: www.okmarkets.gr