Πλήθος επιλογών για τα ράφια του μίνι μάρκετ

Ένας από τους λόγους που ο κλάδος των ζυμαρικών εμφανίζει ανοδική πορεία είναι το διαρκές λανσάρισμα νέων προϊόντων, με τις επιχειρήσεις του κλάδου να επενδύουν στην καινοτομία και τις σύγχρονες τάσεις της αγοράς, προσφέροντας νέες επιλογές και για τα μίνι μάρκετ και γενικότερα τη μικρή λιανική. Τόσο τα κορυφαία brands όσο και οι μικρότερες εταιρείες έχουν δημιουργήσει νέα προϊόντα που ανα­μέ­νε­ται να (ή έχουν ήδη) κερδίσουν την αγορά. Ενδεικτικά αναφέρονται παρακάτω κάποια εξ αυτών.

Barilla: Ανανεωμένες συσκευασίες για τους κωδικούς ολικής άλεσης

Τα προϊόντα ολικής άλεσης αποτελούν μία από τις υποκατηγορίες ζυμαρικών που σημειώνουν σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, καθώς ταυτίζονται με το μοντέλο της ισορροπημένης διατροφής. Όλες οι βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια αγορά περιλαμβάνουν ανάλογους κωδικούς στο χαρτοφυλάκιό τους, και η Barilla συγκαταλέγεται ανάμεσά τους. Η εταιρεία, μάλιστα, λάνσαρε πρόσφατα τη σειρά ζυμαρικών ολικής άλεσης σε νέες συσκευασίες. Οι κωδικοί «Integrale» της Barilla αποτελούν φυσική πηγή ινών και παρασκευάζονται από σιτάρι ολικής άλεσης, που λαμβάνεται μέσω μιας αποκλειστικής μεθόδου επεξεργασίας του σπόρου στους μύλους της Barilla, για να προσφέρουν ιδιαίτερη γεύση. Σύμφωνα με την εταιρεία, μια μερίδα (85 γρ.) ζυμαρικών Ολικής Άλεσης της Barilla παρέχει σχεδόν το 20% των ημερήσιων αναγκών σε φυτικές ίνες, που είναι απαραίτητες για τη φυσική ισορροπία του οργανισμού.

Ζυμαρικά Melissa με καρότο και σπανάκι

Αρκετά καινοτόμα προϊόντα, κατάλληλα και για τα ράφια της μικρής λιανικής, έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια στην κατηγορία των ζυμαρικών.

Οι βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο έχουν επενδύσει σε πιο υγιεινούς κωδικούς με βάση τα λαχανικά ή με πρώτες ύλες όπως κινόα και χαρούπι. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία Melissa Κίκιζας έχει λανσάρει μια σειρά ζυμαρικών με λαχανικά, που είναι διαθέσιμη σε τρεις διαφορετικούς τύπους: Σπαγγέτι με Καρότο, Σπαγγέτι με Σπανάκι, Σπαγγέτι με Παντζάρι. Τα νέα ζυμαρικά, ακολουθώντας το σύγχρονο πρότυπο διατροφής, παράγονται από σιμιγδάλι σκληρού σιταριού και 30% πολτό από φρέσκα λαχανικά. Από την εταιρεία κυκλοφορούν επίσης και τα ζυμαρικά Ριγκατόνι Ολικής Άλεσης με Χαρούπι σε συσκευασία των 400 γρ. Τα ζυμαρικά ολικής άλεσης με χαρούπι παρασκευάζονται με ελληνικό χαρούπι, είναι πλούσια σε μαγγάνιο και αποτελούν πηγή πρωτεϊνών και χαλκού. Επιπλέον αποτελούν πηγή φυτικών ινών και είναι χαμηλά σε λιπαρά.

Κωδικοί MISKO χωρίς γλουτένη

Τα προϊόντα χωρίς γλουτένη είναι μια κατηγορία που τα τελευταία χρόνια έχει πραγματ­οποιήσει δυ­ναμική είσοδο και στο κανάλι της μικρής λιανικής. Οι βιομηχανίες τροφίμων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας λανσάρουν συνεχώς νέους κωδικούς. Πρόσφατη «άφιξη» στα ράφια των καταστημάτων αποτελούν και τα ζυμαρικά MISKO χωρίς γλουτένη. Πρόκειται για μια εναλλακτική πρόταση για εκείνους που επιθυμούν να καταναλώνουν ζυμαρικά, αλλά είτε πάσχουν από κοιλιοκάκη, είτε έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, είτε απλώς επιλέγουν μία διατροφή απαλλαγμένη από αυτή. Η MISKO προσφέρει την επιλογή χωρίς γλουτένη σε δύο τύπους: Σπαγγέτι και Πέννε Ριγκάτε. Τα νέα ζυμαρικά παρασκευάζονται από 100% αλεύρι λευκού και κίτρινου καλαμποκιού.

Τορτελίνι ΗΛΙΟΣ 3 τυριά

Σε συσκευασία των 250 γραμμαρίων κυκλοφορεί από τη βιομηχανία ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ το προϊόν Τορτελίνι ΗΛΙΟΣ 3 τυριά. Η συσκευασία Τορτελίνι ΗΛΙΟΣ 3 τυριά έχει σκούρο μπλε φόντο με φωτεινές αντανακλάσεις, στοχεύοντας να αναδείξει την ποιότητα του προϊόντος και τα συστατικά του. Ο εν λόγω κωδικός έχει γέμιση από γνωστά τυριά, όπως Ρικότα, Πεκορίνο Ρομάνο Π.Ο.Π. και Γκράνα Παντάνο Π.Ο.Π. Κυκλοφορεί σε στρογγυλό «γεμάτο» σχήμα στα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα της μικρής λιανικής. Τα Τορτελίνι μπορούν να καταναλωθούν με μια ελαφριά σάλτσα ντομάτας με βασιλικό και τριμμένο τυρί, να συνοδεύσουν πιάτα με κοτόπουλο, κρέας ή λαχανικά, να χρησιμοποιηθούν στις σούπες ή και σκέτα με λίγο βούτυρο.

Παιδικά ζυμαρικά από την Pasta Euzoia

Η Pasta Euzoia είναι μια αμιγώς ελληνική επιχείρηση παραγωγής παραδοσιακών ζυμαρικών, στηριζόμενη σε τοπικές παραδοσιακές συνταγές. Τα προϊόντα δημιουργήθηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή και το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει κωδικούς και για παιδιά. Τα «Μαγικά Καπέλα» Tricolore, σε συσκευασία των 400 γρ., παράγονται από σιμιγδάλι από σκληρό ελληνικό σιτάρι ανώτερης ποιότητας, ντομάτα αποξηραμένη ελληνικής παραγωγής, καρότο αποξηραμένο και σπανάκι. Σύμφωνα με την εταιρεία, περιέχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά για μια πλήρη και ισορροπημένη διατροφή. Πρόκειται για μια συνταγή που συνδυάζει την υψηλή ποιότητα και τα οφέλη των ελληνικών σιτηρών, που αποτελούν τη βάση της μεσογειακής διατροφικής πυραμίδας, με τα οφέλη των λαχανικών.

Κριθαράκι με Σόγια Fytro

Η σόγια αποτελεί έναν καρπό με υψηλή διατροφική αξία. Το Κριθαράκι με Σόγια Fytro είναι 100% φυτικό προϊόν, που παράγεται με σύγχρονες μεθόδους φυσικής επεξεργασίας από υλικά άριστης ποιότητας. Σε αντίθεση με τα κοινά ζυμαρικά, περιέχει αλεύρι σόγιας που είναι πλούσιο σε φυτικές πρωτεΐνες. Η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες συμβάλλει στην αύξηση και τη διατήρηση της μυϊκής μάζας, όπως επίσης και στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών, στο πλαίσιο μιας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Κυκλοφορεί σε συσκευασία των 500 γραμμαρίων.

Σταρένιος Τραχανάς Λήμνου από την Οικογένεια Ποριάζη

H βιοτεχνία της Οικογένειας Ποριάζη είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται από το 1919 με έδρα τη Λήμνο σε όλη την Ελλάδα στο χώρο των αγροδιατροφικών προϊόντων, προσφέροντας προϊόντα από το χωράφι στο ράφι. Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνεται και το προϊόν Σταρένιος Τραχανάς Λήμνου, που αποτελεί έναν κωδικό που παρασκευάζεται από χονδροκομμένο σκληρό σιτάρι Λήμνου και φρέσκο παστεριωμένο αγελαδινό γάλα. Είναι ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, αφού είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Αποτελεί κατάλληλη και θρεπτική τροφή για παιδιά, καθώς η παρουσία του γάλακτος αυξάνει την ποσότητα πρωτεΐνης και ασβεστίου.