Ενισχύεται η γκάμα με τα προϊόντα χαμηλών λιπαρών

Οι νέες διατροφικές τάσεις έχουν οδηγήσει την πλειοψηφία των εταιρειών τροφίμων στη δημιουργία προϊόντων με μειωμένα ή και καθόλου λιπαρά. Κάπως έτσι, η σχετική γκάμα που διανέμεται και στα μίνι μάρκετ είναι τεράστια, προσφέροντας εκατοντάδες επιλογές στους επαγγελματίες της μικρής λιανικής. Ενδεικτικά αναφέρονται παρακάτω κάποιες εξ αυτών.

Πατατάκια Lay’s με 50 % λιγότερα λιπαρά 

Την τάση των υγιεινών επιλογών στα σνακ ακολουθεί σε παγκόσμιο επίπεδο και η εταιρεία Pepsico, η οποία στην Ελλάδα έχει στο χαρτοφυλάκιό της και τα πατατάκια Lay’s. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, κυκλοφόρησε πρόσφατα και μια νέα γεύση πατατάκια Lay’s, κατάλληλη και για τα ράφια της μικρής λιανικής. Πρόκειται για τα Lay’s στο Φούρνο, με τη μεσογειακή γεύση Ντομάτα & Βασιλικός, με 50% λιγότερα λιπαρά από τα υπόλοιπα του brand. Το συγκεκριμένο προϊόν αποτελεί μια πρόταση για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και επιλέγουν τους μεσογειακούς, γευστικούς συνδυασμούς. Από την ίδια σειρά κυκλοφορούν 4 ακόμα γεύσεις.

Ψητή γαλοπούλα «χωρίς» από την Creta Farms

Διευρυμένη παρουσιάζεται η γκάμα προϊόντων της εταιρείας Creta Farms σε κάθε τύπο αλλαντικού γαλοπούλας. Μετά τη βραστή, την καπνιστή και την ψητή γαλοπούλα των σειρών «Εν Ελλάδι» και «Εν Ελλάδι Gourmet», που διατίθενται τόσο στον πάγκο κοπής όσο και στα ράφια συσκευασμένων αλλαντικών, η κρητική βιομηχανία έχει λανσάρει ακόμα ένα καινοτόμο προϊόν χαμηλών λιπαρών. Πρόκειται για την ψητή γαλοπούλα της σειράς «Χωρίς», ένα αλλαντικό υγιεινό, με ευχάριστη γεύση, που καταναλώνεται χωρίς τύψεις, καθώς παρασκευάζεται από ατόφια φιλέτα γαλοπούλας, χωρίς συντηρητικά, χρωστικές ή γλουτένη, ενώ περιέχει μόλις 0-3% λιπαρά. Το μυστικό συστατικό της ψητής γαλοπούλας, όπως και σε πολλά προϊόντα της Creta Farms, είναι το ελαιόλαδο και το αργό ψήσιμό της στον φούρνο, αποκτώντας ελαφρές νότες καπνού που της δίνουν ιδιαίτερη γεύση. Από την ίδια σειρά αλλαντικών κυκλοφορεί και ψητό κοτόπουλο ανάλογης παρασκευής.

Φρέσκο Γάλα Πιερίας ΚΟΡΦΗ

Ένα ελαφρύ γάλα με 1,5% λιπαρά διαθέτει στην εγχώρια αγορά και η εταιρεία ΚΟΡΦΗ.
Πρόκειται για φρέσκο γάλα αγελάδας από την Πιερία, ημιαποβουτυρωμένο, παστεριωμένο και ομογενοποιημένο. Το ελαφρύ γάλα «ΚΟΡΦΗ» περιέχει χαμηλά λιπαρά, χωρίς όμως να χάνει την ωραία του γεύση και τα θρεπτικά συστατικά του γάλακτος. Αποτελεί μια επιλογή κατάλληλη για τα ψυγεία της μικρής λιανικής και διατίθεται σε συσκευασία του 1 λίτρου. Η ΚΟΡΦΗ ΑΕ ξεκίνησε την πορεία της στη γαλακτοκομία το 2003. Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στον Κάτω Άγιο Ιωάννη του Νομού Πιερίας. Πρωταρχικός σκοπός της είναι να προσφέρει στην ελληνική οικογένεια γευστικά και υγιεινά γαλακτοκομικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, βασισμένα σε συνταγές κοντά στην παράδοση του τόπου μας.

Στραγγιστό γιαούρτι Μεβγάλ

Μια πρόταση σε στραγγιστό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών περιλαμβάνει η γκάμα της γνωστής γαλακτοβιομηχανίας Μεβγάλ. Πρόκειται για το Στραγγιστό Γιαούρτι Μεβγάλ, που συνδυάζει την υψηλή τεχνολογία με τις παραδοσιακές γεύσεις. Η εταιρεία –με εμπειρία 5 γενεών στο γάλα– παράγει ένα στραγγιστό γιαούρτι από 100% φρέσκο ελληνικό γάλα με ισορροπημένη δομή, βελούδινη υφή και πλούσια γεύση. Κυκλοφορεί σε δύο τύπους: με 5% λιπαρά και στην ελαφριά εκδοχή του, με 2% λιπαρά. Τα προϊόντα διατίθενται σε ατομική συσκευασία ή οικογενειακή του 1 κιλού.

Κεφίρ Όλυμπος με 1% λιπαρά

Σε νέα συσκευασία, πιο φιλική για το περιβάλλον, κυκλοφόρησε πρόσφατα το Κεφίρ της εταιρείας Όλυμπος. Το Κεφίρ Όλυμπος με 1% λιπαρά παράγεται από 100% ελληνικό ημιαποβουτυρωμένο γάλα αγελάδος και καλλιέργεια κεφίρ. Το κεφίρ αποτελεί σύμμαχο για τον ανθρώπινο οργανισμό, αφού είναι πολύ καλή πηγή ασβεστίου, συντείνει στην εύρυθμη λειτουργία των πεπτικών ενζύμων και στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας. Είναι πηγή πρωτεϊνών οι οποίες συμβάλλουν στην αύξηση της μυϊκής μάζας και στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών, ενώ διαθέτει μειωμένη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά οξέα. Διατίθεται σε συσκευασία των 500ml και σε κύπελλο για να καταναλώνεται με κουτάλι.

Arla Cottage Cheese

Η Arla Foods, ακολουθώντας τη γενικότερη τάση της αυξημένης ζήτησης προϊόντων με υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης αλλά χαμηλά λιπαρά και προσπαθώντας να καλύψει τις ανάγκες των οπαδών της άσκησης και της υγιεινής διατροφής, έχει παρουσιάσει στην αγορά το Arla Cottage Cheese. Πρόκειται για ένα προϊόν που συνδυάζει τη γεύση του τυριού κότατζ με χαμηλότερα λιπαρά από τα τυριά της αντίστοιχης κατηγορίας και με υψηλότερο ποσοστό σε πρωτεΐνη. Με χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος, διαθέτει 20 γραμ. φυσική πρωτεΐνη γάλακτος και αποτελεί πηγή πρωτεϊνών και βιταμινών A και D.

Φρέσκο γάλα από τη Φάρμα Κουκάκη

Ένα αγνό, φρέσκο, αγελαδινό, παστεριωμένο, ομογενοποιημένο γάλα με χαμηλά λιπαρά (1,5%) μπορεί να προμηθευτεί ο επαγγελματίας της μικρής λιανικής και από την εταιρεία Φάρμα Κουκάκη. Σύμφωνα με την εταιρεία, το γάλα συλλέγεται καθημερινά και βρίσκεται άμεσα στα ψυγεία – πάντα φρέσκο και γευστικό. Αποτελεί ένα 100% ελληνικό γάλα σε υγιεινή, διάφανη συσκευασία PET 0,5 λίτρου, 1 λίτρου και 2 λίτρων. Το γάλα είναι μία από τις σημαντικότερες τροφές για ενήλικες, και κυρίως για παιδιά. Προσφέρει βιταμίνες Α και D, πρωτεΐνες, μεταλλικά στοιχεία, κάλιο και φώσφορο. Θεωρείται η σημαντικότερη πηγή ασβεστίου και βοηθά στη σωστή λειτουργία του οργανισμού.