Oenotelia '18

Ο πλούτος των ελληνικών αμπελώνων, με τους οίνους και τα αποστάγματα της εγχώριας οινοποιητικής παραγωγής, κέρδισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών στην Oenotelia 2018, η οποία πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την έκθεση Food Expo 2018, το τριήμερο 10-12 Μαρτίου.

Σχεδόν 150 εκθέτες από όλη την Ελλάδα, είχαν τη δυνατότητα να προσφέρουν τις δικές τους ξεχωριστές γεύσεις στο κοινό, αλλά και σε πολλούς επαγγελματίες που βρέθηκαν εκεί, αναζητώντας εμπορικές συμφωνίες. Οι επαγγελματίες του τουρισμού, της μαζικής εστίασης, της χονδρικής και της οργανωμένης λιανικής είχαν την ευκαιρία να βρουν τα πάντα σχετικά με το κρασί και τα αποστάγματα ανάμεσα σε τόσους εκθέτες, από όλες τις περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας.

 Η Oenotelia άλλωστε, κάλυψε την πλειοψηφία του ελληνικού αμπελώνα, με έλληνες παραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας να δίνουν το «παρών» και να παρουσιάζουν και μια μεγάλη γκάμα εξοπλισμού για το κρασί, αλλά και μηχανήματα εμφιάλωσης, συστήματα οινοποίησης, συσκευασίες, ετικέτες και αξεσουάρ οίνου, φυτώρια αμπέλου και συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Το minimarketmag.gr βρέθηκε και στη φετινή Oenotelia και κατέγραψε την ικανοποίηση τόσο των επισκεπτών, όσο και κυρίως των εκθετών, οι οποίοι επισήμαναν το μεγάλο αριθμό των επαγγελματιών που βρέθηκαν στην Έκθεση. Ακλουθούν ενδεικτικά, όσα μας είπαν κάποιες εξ αυτών:

Kor.Sa. Drinks

Oenotelia 2018«Είμαστε ικανοποιημένοι από την Έκθεση, αφού ο κόσμος ήταν αρκετός και υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ έγιναν ήδη και κάποιες παραγγελίες. Βοήθησε σίγουρα και το γεγονός ότι όλα τα σχετικά περίπτερα ήταν μαζεμένα σε δικό τους χώρο στη Food Expo, εξαιτίας της Oenotelia «, τόνισε στο minimarketmag.gr η κα Μαρία Κορνιλάκη, ιδιοκτήτρια της εταιρείας Kor.Sa. Drinks.

Πρόκειται για μία οικογενειακή ποτοποιία από το Ηράκλειο της Κρήτης, η οποία και δραστηριοποιείται στην αγορά εδώ και σχεδόν 5 χρόνια, με μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, όπου ξεχωρίζουν τα λικέρ με βάση την κρητική τσικουδιά. «Δίνουμε τα προϊόντα μας σε αρκετά καταστήματα, με τα τουριστικά της Κρήτης, το καλοκαίρι, να έχουν τη μερίδα του λέοντος. Έχουμε αρχίσει όμως πωλήσεις και σε μίνι μάρκετ και άλλα σημεία λιανικής, όπου μας ενδιαφέρει η περαιτέρω ανάπτυξη σε όλη τη χώρα. Έχουμε τη δυνατότητα εξυπηρέτησης και μέσω απευθείας πωλήσεων», μας εξήγησε η κα Κορνιλάκη, με το σύζυγό της.

Περισσότερες πληροφορίες για την Kor.Sa. Drinks στο τηλ. 2894 500121

Meteoro Winery

Oenotelia 2018Με ιδιόκτητα κτήματα και αμπελώνες από το 2004, η οικογένεια Τσίνα, δημιούργησε τη δική της οικογενειακή επιχείρηση το 2008, προσφέροντας κλασσικά και premium κρασιά, αλλά και το μονοποικιλιακό τσίπουρο Meteoro. Η εταιρεία Meteoro Winery (Τσίνας Α.Ε.) συμμετείχε στην Oenotelia παρουσιάζοντας και κρασιά ιδανικά τόσο για κάβες όσο και για παντοπωλεία και μίνι μάρκετ, όπως το Κρασόπουλο των 500 ml και ο ασκός Κτήμα Φαλώρειας.

«Όλα τα προϊόντα μας, προέρχονται από τα δικά μας αμπέλια και έτσι είμαστε διπλά περήφανοι που έχουμε ήδη και διεθνή βραβεία και για τα κρασιά μας, αλλά και για το τσίπουρο Meteoro, το οποίο ήταν και το μόνο μη παλαιωμένο που έλαβε βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό  Concours Mondial de Bruxelles«, τόνισε στο minimarketmag.gr, o κ. Θεόδωρος Τσίνας. Για την Έκθεση πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την Oenoteleia, αφού αρκετός κόσμος ερχόταν στη Food Expo, γνωρίζοντας ότι υπάρχει και αυτό το κομμάτι της Έκθεσης, με κρασιά από όλη την Ελλάδα». Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει αναπτύξει δυναμική παρουσία στη Βόρεια Ελλάδα και πλέον εστιάζει και στην Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, κυρίως μέσω απευθείας πωλήσεων. «Προτιμούμε την προσωπική επαφή, γιατί θέλουμε να ακούμε και τα παράπονα των πελατών μας και να βελτιωνόμαστε», μας εξήγησε σχετικά ο κ. Τσίνας.

Ποτοποιία Αμόργιον

amorgionΑπό το 2000 κιόλας, όταν και άρχισε να παρασκευάζει συνταγές με ρακή, μέλι και βότανα που ευδοκιμούν στην Αμοργό, η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και κάπως έτσι δημιουργήθηκε λίγα χρόνια αργότερα, η Ποτοποιία Αμοργός. Σήμερα η εταιρεία διαθέτει μια μεγάλη γκάμα με ρακόμελο, μεκίλα, ούζο και οινόμενο, αλλά και διάφορους κωδικούς κρασιού, τα οποία και παρουσίασε στην Oenotelia 2018. «Ερχόμαστε κάθε χρόνο στη Food Expo, όμως φέτος με την Oenotelia, είχαμε περισσότερους επισκέπτες και για τα κρασιά μας, παρότι είμαστε πιο γνωστοί για τα υπόλοιπα προϊόντα», σχολίασε στο minimarketmag.gr ο κ. Νίκος Σιδεράκης από το τμήμα πωλήσεων της εταιρείας. «Ήρθαν πολλοί επαγγελματίες, αλλά και αρκετός απλός κόσμος που δοκίμασε τα κρασιά και τα αποστάγματά μας. Εμείς παρέχουμε τα προϊόντα μας σε όλη την Ελλάδα, έχοντας συνάψει πλήθος συνεργασιών με μίνι μάρκετ και παντοπωλεία σε όλη τη χώρα, τα οποία και εξυπηρετούμε κυρίως μέσω απευθείας πωλήσεων», μας είπε ο κ. Σιδεράκης.

Μάθετε περισσότερα για τα προϊόντα Αμόργιον στο amorgion.gr.