Γιώργος Kουρτίδης

Το κανάλι της μικρής λιανικής αποτέλεσε «σανίδα σωτηρίας» για τον κλάδο των αναψυκτικών εν μέσω κορωνοϊού κι ο ιδιοκτήτης της γνωστής ελληνικής εταιρείας, Αφοί Γ. Κουρτίδη Α.Ε., με κορυφαία brands όπως τα Nektar και Frut up, Γιώργος Κουρτίδης, μίλησε στο περιοδικό «Mini Market & Μικρή Λιανική» για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά.

Του Βάιου Τασούλα

«Είμαστε εδώ για τη μικρή λιανική»

H Αφοί Γ. Κουρτίδη Α.Ε. είναι μια αμιγώς ελληνική οικογενειακή εταιρεία η οποία και δραστηριοποιείται στον κλάδο των αναψυκτικών εδώ και 85 χρόνια, προσφέροντας στα ελληνικά μίνι μάρκετ, τα καταστήματα ψιλικών και τα περίπτερα μια ολοκληρωμένη σειρά αναψυκτικών, υπό τα brands Nektar και Frut up. Η εταιρεία λάνσαρε, μάλιστα, φέτος και μία νέα συσκευασία για τα προϊόντα της, τα οποία και συνεχίζουν να διεισδύουν στα ράφια της μικρής λιανικής σε ολόκληρη την Ελλάδα, ούσα εναρμονισμένη και με τις ανάγκες των επαγγελματιών της αγοράς σε μία δύσκολη περίοδο, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού που «έπληξε» και τη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, κ. Γιώργος Κουρτίδης, μίλησε στο περιοδικό «Mini Market & Μικρή Λιανική» για τη σημασία του μίνι μάρκετ ως βασικού καναλιού πώλησης αναψυκτικών, αλλά και τις προκλήσεις της αγοράς την επόμενη ημέρα του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Mini Market: Σε τι βαθμό επηρεάστηκε ο κλάδος των αναψυκτικών από την πανδημία του κορωνοϊού;
Γιώργος Κουρτίδης: Η πανδημία του κορωνοϊού επηρέασε σε μεγάλο βαθμό ολόκληρη την αγορά στην Ελλάδα και το ίδιο ισχύει και για τα αναψυκτικά. Οι πωλήσεις ήταν εμφανώς μειωμένες, καθώς με τον τουρισμό και την εστίαση να αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, και οι επιπτώσεις «χτύπησαν» και τα αναψυκτικά. Τα μίνι μάρκετ όμως, και γενικότερα το retail, αποτέλεσαν «σανίδα σωτηρίας» σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Ειδικά για εμάς στη Nektar Κουρτίδη, αυτός ο τομέας αντιστάθμισε τις απώλειες από την καφεστίαση που αποτελεί το έτερο «κομμάτι» της δραστηριοποίησής μας.

Μ.Μ.: Πώς βλέπετε την επόμενη ημέρα στην αγορά;
Γ.Κ.: Πρόκειται για μία άγνωστη περίοδο για όλους μας, με την κίνηση στην αγορά να είναι πεσμένη ακόμη και μετά την καραντίνα, καθώς υπάρχει ακόμη ο φόβος στον κόσμο. Το τι μέλλει γενέσθαι είμαστε αναγκασμένοι να περιμένουνε να το δούμε όλοι μαζί, αλλά εγώ, προσωπικά, θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στους επαγγελματίες της μικρής λιανικής, ότι η Nektar Κουρτίδη είναι εδώ κι εν μέσω κορωνοϊού στέκεται στο πλευρό τους, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους.

M.M.: Η εταιρεία σας συμπλήρωσε φέτος 85 χρόνια στην ελληνική αγορά. Πείτε μας δυο λόγια για αυτό.
Γ.Κ.: Η ιστορία μας ξεκινάει πίσω το 1935, όταν ο Γεώργιος Κουρτίδης ήρθε πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία και ξεκίνησε να πουλάει αναψυκτικά και πάγο με το κάρο. Στη συνέχεια, τα 4 παιδιά του, πήραν τη σκυτάλη και προχώρησαν την εταιρεία, μεγαλώνοντάς τη με επιτυχία, για να ακολουθήσει η τρίτη γενιά της οικογένειας σήμερα, με βασικό στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή της στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Φέτος συμπληρώνουμε μάλιστα και 85 χρόνια στην αγορά, και στο πλαίσιο αυτό ανανεώσαμε την εικόνα των προϊόντων μας, τα οποία προσφέρουμε και με μία νέα προωθητική ενέργεια, με τέσσερα αναψυκτικά συν δύο δώρο στα 280 ml και για όλα τα καταστήματα της μικρής λιανικής.

M.M.: Πού διανέμονται σήμερα τα προϊόντα σας;
Γ.Κ.: Με σταθερά βήματα όλα αυτά τα χρόνια έχουμε καταφέρει να συνάψουμε «ισχυρούς» δεσμούς με τους επαγγελματίες της αγοράς και φυσικά με τη μικρή λιανική σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τα προϊόντα μας φθάνουν πλέον παντού μέσα από ένα ευρύ δίκτυο διανομής, το οποίο κι ενισχύουμε διαρκώς, βάζοντας και νέους στόχους περαιτέρω ανάπτυξης. Τον τελευταίο καιρό, προσπαθούμε να διευρύνουμε την παρουσία μας και στην Αττική, όπου τα προϊόντα μας βρίσκονται ήδη σε πολλά καταστήματα.

Μ.Μ.: Τι καινούργιο ετοιμάζετε το επόμενο διάστημα;
Γ.Κ.: Η εταιρεία μας συνεχίζει να σχεδιάζει το μέλλον ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για την αγορά και στο πλάνο μας για την επόμενη χρονιά περιλαμβάνεται και το λανσάρισμα νέων κωδικών στην γκάμα των προϊόντων μας. Σχεδιάζουμε κάποιες νέες συσκευασίες, αλλά και νέους κωδικούς στα προϊόντα με στέβια, τα οποία κι ελπίζουμε ότι θα κερδίσουν τη δική τους θέση στα ράφια της μικρής λιανικής σε όλη τη χώρα. Η Nektar Κουρτίδη συνεχίζει και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται σταθερά με βασικό «όπλο» την ποιότητα των προϊόντων της και την αγαστή συνεργασία της με τους επαγγελματίες της αγοράς.

Αφοί Κουρτίδη ΑΕ
Τηλεφωνο: 23210 59104
Website: www.nektar.gr