ΑΙΓΑΙΟΝ

Με έδρα το όμορφο νησί της Ρόδου, η ποτοποιία ΑΙΓΑΙΟΝ παράγει Ούζο, Brandy, Λικέρ, Ξηρά Οινοπνευματώδη και τοπικά αλκοολούχα ποτά, πάντα βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές. Η έμπνευση και το πάθος για εκλεπτυσμένες γεύσεις ξεχειλίζει από κάθε προϊόν. Ρούμι με μέλι, Ούζο με Καφέ και πολλά άλλα ηδύποτα «ποτίζουν» με αρώματα όσους δοκιμάζουν τα εξαιρετικά αποστάγματα. Στο περιοδικό μας μίλησαν η κ. Βίκυ Καμπυλαυκά, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και ο κ. Σπύρος Σταματόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Δ.Σ.

Της Μαρίας Γεωργιάδου

Πότε ιδρύθηκε η ποτοποιία ΑΙΓΑΙΟΝ;

Η ποτοποιία ΑΙΓΑΙΟΝ ιδρύθηκε το 1941. Πρόκειται για μια ιστορική δωδεκανησιακή ποτοποιία, η οποία το 1978 πήρε τη σημερινή νομική της μορφή. Είναι κλάδος της ανώνυμης εταιρείας Β. ΚΑΜΠΥΛΑΥΚΑΣ Α.Ε. και αποτελεί μια από την κυριότερες ποτοποιίες στην Ελλάδα.

Ποια είναι τα προϊόντα σας;

Το ούζο ΑΙΓΑΙΟΝ παράγεται από το 1941 με την ίδια πάντα συνταγή. Είναι ελαφρύ και γλυκόπιοτο και αποτελεί την πρώτη επιλογή των Δωδεκανήσιων. Τα τελευταία χρόνια διαδίδεται και στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπου οι μετρήσεις δείχνουν ότι αποκτά μια θέση στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Η ποτοποιία ΑΙΓΑΙΟΝ, όμως, παράγει και εξαιρετικά λικέρ, χρησιμοποιώντας τεχνογνωσία ετών, την οποία παντρεύει άψογα με τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής. Λικέρ ούζο-καφέ, ρούμι με μέλι, σούμα με μέλι, καραμέλα βουτύρου είναι μερικά μόνο από τα ηδύποτα που παρασκευάζονται στην ποτοποιία.

Ποιο από τα προϊόντα σας θα λέγατε ότι ξεχωρίζει;

Μία από τις κατακτήσεις της εταιρείας είναι το λικέρ ούζου με καφέ. Η σύλληψη της συγκεκριμένης συνταγής εκτόξευσε τις πωλήσεις. Τo λικέρ Coffee Anise εξάγεται, πλέον, σε ευρωπαϊκές χώρες και έχει καθιερωθεί ως η ναυαρχίδα των λικέρ της εταιρείας.

Τι καινοτόμο έχετε να παρουσιάσετε στους καταναλωτές;

Η καινοτομία είναι η δράση που μπορεί να αναδείξει μια εταιρεία και να την κάνει να ξεχωρίσει από τους ανταγωνιστές της. Πρόσφατα η εταιρεία Β. ΚΑΜΠΥΛΑΥΚΑΣ Α.Ε. προχώρησε στην ίδρυση αμπελοοινικού τομέα. Απέκτησε τις απαραίτητες άδειες, ώστε να μπορεί να παράγει και να εμφιαλώνει αμπελοοινικά προϊόντα και προχώρησε σε μια νέα σειρά, τη Serinos. Τα προϊόντα Serinos ανήκουν στην κατηγορία των αρωματισμένων οίνων (κρασί με φρούτα) και ήδη η αγορά έχει ανταποκριθεί θετικά.

Δεν μεμψιμοιρούμε. Αγωνιζόμαστε συνεχώς και εργαζόμαστε με πίστη και τόλμη. Κάθε δυσκολία μπορεί να αποτελέσει και μια πρόκληση. Η χώρα μας έχει κατά καιρούς αντιμετωπίσει αρκετές κρίσεις. Βρισκόμαστε μέσα σε μια από αυτές. Όσοι μοχθούν και αγαπάνε τη δημιουργία θα επιβιώσουν.

Φέτος κυκλοφορεί, για δεύτερη χρονιά, το Serinos Gluhwein. Πρόκειται για το διάσημο ζεστό κρασί, όπως το αποκαλούν στις βόρειες σκανδιναβικές χώρες. Γίνεται από κρασί εξαιρετικής ποιότητας από τον τόπο μας, από σταφύλια με σκούρο κόκκινο χρώμα, όπου μαζί με μπαχαρικά δίνουν στο νέο αυτό προϊόν μια βελούδινη γεύση. Είναι ένα προϊόν με αρώματα κανέλας, γαρίφαλου, μοσχοκάρυδου και αρκετών ακόμα βοτάνων, το οποίο συνηθίζεται να καταναλώνεται ζεστό.

Αποτελεί το κρασί του χειμώνα και των Χριστουγέννων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε εποχή. Θα θέλαμε να τονίσουμε εδώ ότι το Serinos Gluhwein είναι το μοναδικό ελληνικό προϊόν της κατηγορίας του. Ο καταναλωτής θα το βρει σε καταστήματα λιανικής, κάβες και σούπερ μάρκετ.

Η επιλογή των νέων προϊόντων πώς γίνεται;

Η εταιρεία πάντοτε αφουγκράζεται την αγορά και τις ανάγκες της, μέσω των πωλητών της. Στο τέλος κάθε τουριστικής περιόδου ερμηνεύονται αποτελέσματα πωλήσεων και αναζητούνται νέα προϊόντα. Μας ενδιαφέρει να επιλέγονται γεύσεις ιδιαίτερες που περιέχουν τοπικές πρώτες ύλες. Βέβαια, υπάρχουν και φορές που η έμπνευση είναι ένα ρίσκο που αξίζει να λαμβάνει κανείς.