κοχύλι σπιτική σοκολάτα

Μία 100% ελληνική σοκολατοποιία, έχει βάλει σκοπό να δώσει στους Έλληνες να δοκιμάσουν την πιο υγιεινή σοκολάτα, φτιαγμένη σαν σπιτική, με βιολογικές πρώτες ύλες. Το περιοδικό μας μίλησε με την κα Ευαγγελία Κόλλια, για τα καινοτόμα προϊόντα της οικογενειακής της επιχείρησης, τα επόμενα βήματά τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και για την οικονομική κατάσταση στη χώρα.

Τoυ Βάιου Τασούλα

Ελληνική «σπιτική» σοκολάτα

Με δικό της ζαχαροπλαστείο στην Κόρινθο, η οικογένεια Κόλλια είχε μεγάλη εμπειρία στο τομέα των γλυκών, την οποία και αποφάσισε να μετατρέψει σε επιχείρηση το 1995. Ο στόχος ήταν η δημιουργία μια σοκολατοποιίας τα προϊόντα της οποίας θα ήταν σαν σπιτικά, φτιαγμένα στο χέρι.

κοχύλι σπιτικη σοκολάταΌλα ξεκίνησαν άλλωστε, με τα παιδιά της οικογένειας να δημιουργούν αρχικά χειροποίητες σοκολάτες, με τα πιο φρέσκα και υγιεινά υλικά, τα οποία χρησιμοποιούσαν και στο ζαχαροπλαστείο τους.

Κάπως έτσι στήθηκε η εταιρεία Κοχύλι και έγινε η πρώτη που συσκεύασε πλάκες σοκολάτας για ατομική κατανάλωση σε διάφανη συσκευασία. «Δεν θέλαμε να γίνουμε η… Ίον, αλλά να φτιάχνουμε υγιεινές σοκολάτες και κάτι το διαφορετικό σε σχέση με ό,τι υπήρχε και υπάρχει τόσα χρόνια στη χώρα μας», μας λέει η κα Ευαγγελία Κόλλια που ακολουθεί τα βήματα του πατέρα της, Παναγιώτη, στην εταιρεία. Και ακριβώς αυτό κατάφεραν να επιτύχουν. Μια σειρά από προϊόντα που διακρίνονται για την καινοτομία τους και την υγιεινή τους.

Βιολογικές σοκολάτες χωρίς ζάχαρη

Το 2005, επιδοτούμενη και με κονδύλια του ΕΣΠΑ, η εταιρεία ήταν σε θέση να πραγματοποιήσει όλες της τις ιδέες για πρωτότυπα και καινοτόμα προϊόντα. Τόσο στον τομέα της σοκολάτας, όσο και σε άλλους τομείς των τροφίμων και των ποτών.

Κατασκευάστηκαν ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Λουτράκι Κορινθίας και δημιουργήθηκε έτσι μία μοντέρνα μονάδα με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, η οποία πληροί όλες τις προϋποθέσεις και διασφαλίζει την υψηλή ποιότητα των προϊόντων, ακολουθώντας αυστηρούς κανόνες υγιεινής.

Παίρνουμε μήλα από την Αργολίδα, ρόδι από τη Βόρεια Ελλάδα, φραγκόσυκο από τη Μάνη, χαρουπάλευρο από την Κρήτη και άλλες ελληνικές πρώτες ύλες, παράγοντας έτσι τα πιο υγιεινά προϊόντα.

Αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν το νέο εργοστάσιο και σε συνδυασμό με ποιοτικές πρώτες ύλες, να δημιουργήσουν τις πλέον ξεχωριστές σοκολάτες στην ελληνική αγορά. Έγιναν η πρώτη, και μοναδική μέχρι σήμερα, εταιρεία στην Ελλάδα που παράγει σοκολάτες βιολογικής γεωργίας, αλλά και σοκολάτες χωρίς ζάχαρη.

«Εξαρχής θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό και κάποια ταξίδια στο εξωτερικό «ανοίξανε τα μυαλά» μας και τα γέμισαν με ιδέες για ακόμη πιο υγιεινά προϊόντα, τα οποία απευθύνονται και σε ειδικές ομάδες ανθρώπων», τόνισε στο περιοδικό μας η κα Κόλλια, εξηγώντας: «Η σοκολάτα είναι ένα προϊόν που αγαπάμε όλοι μας.

Τι γίνεται όμως με τους ανθρώπους που πάσχουν από τη μεταβολική ασθένεια του σακχαρώδους διαβήτη; Είτε με τους αθλητές που προσέχουν τη διατροφή τους ή ακόμα και με απλούς καταναλωτές που φροντίζουν να τρέφονται σωστά και υγιεινά; Κάπως έτσι αποφασίσαμε να ψάξουμε για τις καλύτερες δυνατές πρώτες ύλες και να παράγουμε τις πλέον υγιεινές σοκολάτες τόσο χωρίς ζάχαρη, όσο και βιολογικές».