Νέες διακρίσεις για τη φέτα Ήπειρος

Νέες διακρίσεις για τη φέτα Ήπειρος. 

Τέσσερις διακρίσεις κατόρθωσε να προσθέσει στο ενεργητικό της η φέτα Ήπειρος, με την ολοκλήρωση των 31ων World Cheese Awards 2018, που έλαβαν χώρα στο Μπέργκεν της Νορβηγίας.

Πιο συγκεκριμένα, η  Ήπειρος Βιολογική Φέτα ΠΟΠ απέσπασε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία της Φέτας και ταυτόχρονα αναδείχθηκε ως το «Καλύτερο Ελληνικό Τυρί 2018-2019» συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ όλων των ελληνικών τυριών, που αξιολογήθηκαν στο φετινό διαγωνισμό. Παράλληλα δυο ακόμη προϊόντα της εταιρείας έλαβαν βραβεία στις κατηγορίες τους:

  • Το Ήπειρος Κατσικίσιο λευκό τυρί, από 100% Ελληνικό γάλα από κατσίκες εντατικής εκτροφής, απέσπασε το χάλκινο βραβείο στην κατηγορία «Φρέσκο, μαλακό τυρί από κατσικίσιο γάλα» και
  • το Ήπειρος Ελαφρύ κέρδισε το χάλκινο βραβείο στην κατηγορία «Τυροκομικά με χαμηλά λιπαρά».

Σημειώνεται ότι τα βραβεία World Cheese Awards είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος διαγωνισμός αποκλειστικά για τυροκομικά προϊόντα. Φέτος, 235 κριτές από 29 χώρες δοκίμασαν τη γεύση και το άρωμα 3.472 διαφορετικών τυροκομικών προϊόντων και από τις πέντε ηπείρους.