Παπαστράτος: Μειώνει τις ώρες εργασίας χωρίς μεταβολή μισθού

Ξεκίνησε και επίσημα η αλλαγή δραστηριότητας της εταιρείας Παπαστράτος, η οποία και σταματά πια την παραγωγή τσιγάρων στη χώρα μας, για να εστιάσει αποκλειστικά στην παραγωγή των θερμαινόμενων ράβδων καπνού IQOS, για τα οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Στο πλαίσιο αυτό, έγινε χθες και η τελετή εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων παραγωγής της εταιρείας Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο, παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Σε σύντομη ομιλία του ο διευθύνων σύμβουλος της Philip Morris International (του Ομίλου στον οποίο ανήκει η Παπαστράτος), κ. Ανδρέας Καλαντζόπουλος τόνισε ότι η εταιρεία Παπαστράτος αλλάζει σελίδα και σταματά την παραγωγή τσιγάρων.

IQOS_papastratosΉδη από τις 27 Φεβρουαρίου άλλωστε έχει ξεκινήσει η εμπορική παραγωγή των θερμαινόμενων ράβδων καπνού HEETS για το IQOS στο εργοστάσιό της στον Ασπρόπυργο. «Η επένδυση  ύψους 300 εκατ. ευρώ που πραγματοποιήσαμε στην Ελλάδα δεν ήταν μια απλή απόφαση. Υπήρχαν πολλές υποψήφιες χώρες και αρκετές από αυτές ίσως φαίνονταν ελκυστικότερες και πιο φιλικές σε επενδύσεις στρατηγικού χαρακτήρα. Όμως επενδύσαμε στην Παπαστράτος, μια εταιρεία που εδώ και 87 χρόνια πρωτοπορεί στη βιομηχανία της χώρας. Εμπιστευόμαστε την Παπαστράτος και επενδύουμε στους ανθρώπους της», σχολίασε σχετικά ο κ.Καλαντζόπουλος.

papastratos iqosΑξίζει να σημειωθεί ότι η επένδυση, ύψους 300 εκατ. ευρώ, που ανακοινώθηκε πριν από μόλις 11 μήνες, περιλαμβάνει την πλήρη μετατροπή του εργοστασίου, την κατασκευή 3 νέων κτηρίων στις εγκαταστάσεις της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο, συνολικής επιφάνειας 15.000 τ.μ., την εγκατάσταση 2 νέων γραμμών επεξεργασίας καπνού και 10 νέων γραμμών παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού καθώς και τη δημιουργία 400 άμεσων θέσεων εργασίας. Η Παπαστράτος εκτιμάται ότι θα παράγει ετησίως 20 δισ. θερμαινόμενες ράβδους καπνού, οι οποίες θα εξάγονται σε αγορές της Ευρώπης και της Ασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλ: 210 4193000