Περίπτερο στο Γαλάτσι

Το περίπτερο επί της οδού Παπαφλέσσα στο Γαλάτσι είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην περιοχή, αλλά και με ιστορία δεκαετιών στο συγκεκριμένο σημείο, έχοντας περάσει πλέον στη δεύτερη γενιά της οικογένειας Αθανασόπουλου.

Του Στέλιου Ασλανίδη

Για πάνω από 20 χρόνια, το περίπτερο επί της οδού Παπαφλέσσα, στο Γαλάτσι, εξυπηρετεί τη γειτονιά, προσφέροντας στους πελάτες του μία ευρεία γκάμα προϊόντων, αφού σε αυτό μπορεί κανείς να βρει από βασικά ζαχαρώδη και είδη ψυγείου, μέχρι εποχιακά προϊόντα, όπως αφρό και κομφετί για τις Απόκριες.

Ο Ιωάννης Αθανασόπουλος έχει αναλάβει πλέον το περίπτερο από τον πατέρα του κι εξηγεί στο περιοδικό «Mini Market & Μικρή Λιανική» τη φιλοσοφία πίσω από ένα επιτυχημένο κατάστημα, αλλά και την κίνηση στην αγορά.

«Όσο περισσότερα τόσο καλύτερα»

Το περίπτερο στην Παπαφλέσσα διαθέτει σχεδόν κυριολεκτικά τα πάντα. «Προσπαθούμε να έχουμε ό,τι μπορεί να χρειαστεί και να θελήσει ένας πελάτης, χωρίς να αναγκαστεί να το ζητήσει. Όσο περισσότερα προϊόντα έχουμε, τόσο περισσότερο πουλάμε. Όλα φεύγουν κάποια στιγμή και πολλά «δευτερεύοντα» προϊόντα έχουν και μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους για εμάς», τόνισε ο κ. Αθανασόπουλος στο περιοδικό μας.

«Δεν είμαστε σούπερ μάρκετ»

Ένα περίπτερο με τόση μεγάλη γκάμα προϊόντων μπορεί να λειτουργήσει ανταγωνιστικά ακόμη και σε ένα σούπερ μάρκετ; «Όχι, κανείς δεν θα προτιμήσει να κάνει εδώ τα ψώνια του αντί για ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ. Καταρχάς, είμαστε αρκετά πιο ακριβοί, γιατί κι οι τιμές που αγοράζουμε δεν έχουν καμία σχέση με τα μεγάλα καταστήματα. Όμως, είναι σημαντικό να μπορεί κανείς να βρει εδώ ό,τι μπορεί να ξέχασε να αγοράσει ή ό,τι άλλο θελήσει, ανά πάσα στιγμή».

Στο περίπτερο για τα τσιγάρα

Τα τσιγάρα αποτελούν πλέον «βραχνά» για τα περισσότερα καταστήματα της μικρής λιανικής, καθώς το κέρδος τους από αυτά είναι ελάχιστο. Παρ’ όλα αυτά παραμένουν και το πιο σημαντικό προϊόν τους. «Δεν νομίζω ότι κάποιος που δεν καπνίζει θα έρθει στο περίπτερο. Η πλειοψηφία των πελατών μας θα έρθει κάποια στιγμή για τσιγάρα κι έτσι θα αρχίσει να επισκέπτεται το περίπτερο. Κίνηση έχουν κι άλλα προϊόντα, όπως τα αναψυκτικά, οι μπίρες και τα ζαχαρώδη, αλλά τα τσιγάρα είναι πάντα το Νο1 του τζίρου μας», υποστήριξε ο κ. Αθανασόπουλος.

Θύμα κλοπής και αυτό το περίπτερο

Τα κρούσματα κλοπής στα περίπτερα είναι πια πιο συχνά από ποτέ, με την αστυνομία να αδυνατεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. «Στις αρχές του 2019, 8 άτομα επιτέθηκαν και σε εμάς με λοστούς, στις 4 τα ξημερώματα. Σπάσανε την ξύλινη πρόσοψη και ξήλωσαν το ταμείο, κάνοντας μεγάλη ζημιά, όχι μόνο για τα χρήματα, αλλά και για την επισκευή που χρειάστηκε μετά. Βάλαμε σιδερένια πια, αλλά, δυστυχώς, δεν τους σταματάει τίποτα», μας είπε ο κ. Αθανασόπουλος, το περίπτερο του οποίου είχε τόσο κάμερα ασφαλείας όσο και security, χωρίς αυτό να βοηθήσει τελικά σε κάτι.