Οι κορυφαίες εταιρείες του κλάδου

Στην Ελλάδα υπάρχουν, αυτή τη στιγμή, μεγάλες και μικρότερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά των σχολικών ειδών και προμηθεύουν –μεταξύ άλλων– και τα καταστήματα της μικρής λιανικής. Τα μίνι μάρκετ έχουν, έτσι, τη δυνατότητα να επιλέξουν τον κατάλληλο συνεργάτη για να γεμίσουν τα ράφια τους με πλήθος κωδικών από τη συγκεκριμένη κατηγορία. Ενδεικτικά αναφέρονται παρακάτω κάποιοι από αυτούς.

TYPOTRUST – ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Η εταιρεία Αντωνίου ΑΕ – Typotrust παράγει και διακινεί προϊόντα γραφείου και σχολείου με τα brand Τypotrust και Special. Η φιλοσοφία της εταιρείας έγκειται στο να δημιουργεί καινοτόμα προϊόντα, 100% φιλικά προς το περιβάλλον, επενδύοντας ταυτόχρονα στον μοναδικό σχεδιασμό. Στόχος είναι να φτάνει στον τελικό καταναλωτή ένα προϊόν υψηλής ποιότητας στις πιο προσιτές τιμές. Σε σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Κορωπί και με εξοπλισμό νέας τεχνολογίας, η εταιρεία παράγει τετράδια καρφίτσα, τετράδια σπιράλ, κλασέρ και άλλα πολλά προϊόντα μεταποίησης χάρτου. Διαθέτοντας δε ERP με πολύ καλή παραμετροποίηση, έχει τη δυνατότητα να παραδίδει τα προϊόντα της μέσα σε 24-48 ώρες με ιδιόκτητα αυτοκίνητα διανομής εντός Αττικής, αλλά και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

NEXT

Η εταιρεία ΝΕΧΤ ΑΕ είναι βασικός προμηθευτής βιβλιοχαρτοπωλείων στην Ελλάδα για πάνω από 30 χρόνια. Κατασκευάζει, στο εργοστάσιό της στη Θεσσαλονίκη, τα ομώνυμα τετράδια, ημερολόγια, είδη αρχειοθέτησης, παζλ και επιτραπέζια παιχνίδια «NEXT» και εισάγει όλα τα υπόλοιπα προϊόντα βιβλιοχαρτοπωλείου από περισσότερα των 200 εργοστάσια, δίνοντας έμφαση στο value for money (ελεγμένη ποιότητα σε ανταγωνιστικές τιμές). Η ΝΕΧΤ προτείνει για τα καταστήματα μικρής λιανικής μια βασική γκάμα ειδών χαρτοπωλείου (περίπου 100 κωδικούς, οι οποίοι χωράνε σε 1 ράφι, με την πρώτη παραγγελία να κοστίζει 100-200 ευρώ), που καλύπτει τις περισσότερες ανάγκες των καταναλωτών σε σχολικά και είδη γραφείου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα καταστήματα μικρής λιανικής έχει ο κατάλογος BASICS με τα 100-200 μπεστ σέλερ προϊόντα, που κάνουν το 70-80% του τζίρου του χαρτοπωλείου. Η ΝΕΧΤ, εκτός από σχολικά και είδη γραφείου, εισάγει μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών, δώρων, ειδών σπιτιού και διακόσμησης, έπιπλα, εποχιακά κ.ά. Μπορείτε να τα δείτε στο e-shop χονδρικής της ΝΕΧΤ (έκπτωση χονδρικής 50% + ΦΠΑ).

Διακάκης Εισαγωγική

Η Διακάκης Εισαγωγική, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των πελατών της, προσφέρει τη δυνατότητα σε καταστήματα της μικρής λιανικής και σε μίνι μάρκετ να εξοπλιστούν με σχολικά είδη απαραίτητα και χρήσιμα, που καλύπτουν κάθε ανάγκη των παιδιών μέσα από ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών χονδρικής. Η εταιρεία διαθέτει ολοκληρωμένες προτάσεις σχολικών ειδών στις πιο περιζήτητες κατηγορίες, όπως είδη γραφής και διόρθωσης, τετράδια, σχολικά σετ –και όχι μόνο–, από τα δημοφιλέστερα brand της αγοράς Must, Luna, The Littlies και License προϊ­όντα με τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών. Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες, οι επαγγελματίες της μικρής λιανικής μπορούν να απευθυνθούν στη λίστα συνεργατών που βρίσκεται στην υποενότητα «Συνεργάτες Χονδρικής» στην ενότητα «Εταιρία» στο www.diakakisimports.gr.

BIC ΒΙΟΛΕΞ

H BIC είναι παγκόσμιος ηγέτης σε γραφικά, αναπτήρες, ξυριστικά και διαφημιστικά προϊόντα. Για περισσότερα από 60 χρόνια, η BIC τιμά την παράδοσή της στην παροχή προϊόντων υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές προς το καταναλωτικό κοινό, σε όλη την υφήλιο. Χάρη σε αυτή τη σταθερή αφοσίωση, η BIC έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο αναγνωρισμένα εμπορικά σήματα στον κόσμο. Τα προϊόντα BIC πωλούνται σε περισσότερες από 160 χώρες παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της BIC ΒΙΟΛΕΞ περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα από γραφικά και σχολικά είδη. Στην Αθήνα, στην περιοχή της Άνοιξης, εδρεύουν μεταξύ άλλων 5 μονάδες παραγωγής της εταιρείας. Πάνω από το 90% της παραγωγής εξάγεται με διανομή σε 153 χώρες ανά τον κόσμο.

ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS

Η εταιρεία Πλαίσιο Computers AEBE αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα λιανικής πώλησης υπολογιστών, προϊόντων τεχνολογίας και ειδών γραφείου στην Ελλάδα. Εμφανίστηκε στην αγορά το 1969 με την επωνυμία «Είδη Σχεδίου και Χαρτοπωλείου», αλλά η όλο και πλατύτερη αποδοχή της από το καταναλωτικό κοινό είχε ως αποτέλεσμα τη συνεχή αύξηση του τζίρου της και τη μετατροπή της σε «Πλαίσιο Computers Ανώνυμη Εταιρεία Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Ειδών Βιβλιοχαρτοπωλείου», το 1988. Σήμερα, η Πλαίσιο Computers διαθέτει, μεταξύ άλλων, μία τεράστια γκάμα σε σχολικά είδη και γραφική ύλη, με χιλιάδες κωδικούς που διατίθενται και μέσω του καναλιού της μικρής λιανικής.

GIOVAS GROUP

Η εταιρεία υφίσταται από το 1980, με σημαντική δράση στην αγορά χαρτοσχολικών προϊόντων. Σήμερα κατέχει δεσπόζουσα θέση στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά, έχοντας μερίδιο άνω του 35% στη χώρα μας. Παράλληλα, πραγματοποιεί εξαγωγές σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Η συνεργασία της με την Disney το 1992 συνέβαλε στην ανάπτυξή της, όταν κατοχύρωσε τα εμπορικά σήματα ηρώων κινουμένων σχεδίων σε χαρτοσχολικά προϊόντα. Ενδεικτικά, η GIM AE έχει εκπροσωπήσει μεταξύ άλλων τα εξής κορυφαία brand: Walt Disney, Warner Bros, Marvel, Cartoon Network, Moto GP, NBA, MGM, HIGH SIERRA, ενώ έχει δημιουργήσει παράλληλα και 2 δικά της brand, το Paper & Art και το Home Made. Τα σχολικά προϊόντα και τα είδη δώρων που κατασκευάζει και διαθέτει στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά έχουν το πλεονέκτημα της αυθεντικότητας και της σφραγίδας υπεροχής των διεθνών σημάτων που εκπροσωπεί. Παράλληλα, έχουν υποστεί τον πιο αυστηρό ποιοτικό έλεγχο, ώστε να παρέχουν την απόλυτη ασφάλεια στους χρήστες τους, είτε είναι παιδιά είτε ενήλικες. Τα προϊόντα της GIM AE διατίθενται μέσα από ένα εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων στην Ελλάδα, το οποίο υπερβαίνει τα 4.500 σημεία πώλησης.

PAXOS

Η εταιρεία Paxos δραστηριοποιείται στον τομέα των σχολικών ειδών από το 1967, όταν κατασκεύαζε κασετίνες και τσάντες. Σήμερα, η διοίκηση της εταιρείας έχει περάσει ήδη στη νέα γενιά της οικογένειας και η δερμάτινη σχολική τσάντα έδωσε τη θέση της σε μια τεράστια γκάμα προϊόντων, που πλέον περιλαμβάνει τα πάντα για τον εξοπλισμό των μαθητών μέσα και έξω από το σχολείο: σχολικές τσάντες, πλήρης σειρά χαρτοσχολικών –όπως τετράδια, μολύβια, γόμες, ξύστρες και πολλά άλλα–, τσάντες για τη βόλτα, για τη θάλασσα, αλλά και δώρα για όλο τον χρόνο είναι μερικά από τα προϊόντα που ανήκουν στη μεγάλη συλλογή της Paxos. Τα προϊόντα της Paxos εξάγονται σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ διάσημοι ήρωες των παιδιών ξεκίνησαν να φιλοξενούνται στα σχολικά είδη της.