PELIKAN HELLAS

Η Pelikan δραστηριοποιείται στον χώρο για 179 χρόνια, με εξειδίκευση στα είδη γραφικής ύλης και τα αναλώσιμα τέχνης. Γενιές πελατών έχουν μεγαλώσει με το συγκεκριμένο εμπορικό σήμα. Στην παγκόσμια premium αγορά, η Pelikan συνδυάζει την εξαιρετική ποιότητα, τις καινοτόμες τάσεις και τις εκπαιδευτικές έννοιες με την υψηλή λειτουργικότητα και σχεδιαστική αισθητική. Η εταιρεία είναι επίσης πρωτοπόρος στην ανάπτυξη προϊόντων: Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους ερευνητές δημιουργεί σχολικά προϊόντα που προωθούν την ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων των παιδιών και την ακρίβεια γραφής από την αρχή. Στο τμήμα premium γραφής, προσφέρει επίσης όργανα γραφής που κατασκευάζονται στη Γερμανία. Αποτελεί ηγετικό brand σε είδη όπως το ποιοτικό χαρτί, τα είδη γραφείου και τη γραφική ύλη. Η γκάμα των προϊόντων της εταιρείας απαριθμεί περισσότερα από 12.000 είδη – από ξύστρες μολυβιών και χαρτοπετσέτες μέχρι σχολικές τσάντες και υψηλής ποιότητας όργανα γραφής. Χωρίζεται στους τομείς: Γραφή, Ζωγραφική, Χειροτεχνία, Γραφείο, Σχολικές Τσάντες, Τσάντες, Σχολικά Σακίδια, Όργανα Γραφής και Ευχετήριες Κάρτες, Δώρα, Διακόσμηση.

GRAFFITI

Με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στον τομέα των σχολικών, η Graffiti ΑΕ αποτελεί μια σημαντική εταιρεία του κλάδου, με έντονη δραστηριότητα τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Η Graffiti εφαρμόζει καινοτομίες, ανανεώνοντας ολοκληρωτικά κάθε χρόνο τις σχολικές σειρές της, ενώ παράλληλα ακολουθεί τις επιταγές της μόδας. Με μία ολοκληρωμένη γκάμα από επώνυμες σειρές σχολικών, που περιλαμβάνει μεγάλα brand –όπως τα Santoro’s Gorjuss, Kimmidoll, Hello Kitty, Warner Bros, Star Wars, Disney Princess, Minions– καλύπτει τις ανάγκες κάθε ηλικιακής ομάδας σε σχολικά είδη. Όλα τα βήματα της παραγωγικής διαδικασίας παρακολουθούνται στενά από το εξειδικευμένο προσωπικό της, προκειμένου να εξασφαλιστεί άρτιο αποτέλεσμα στην ποιότητα του τελικού προϊόντος. Η Graffiti ΑΕ, πέρα από τον τομέα των σχολικών, που αποτελεί το βασικό κομμάτι της δουλειάς της, δραστηριοποιείται έντονα και σε άλλους τομείς με μια μεγάλη συλλογή σειρών όπως την DOUGHNUT, η οποία περιλαμβάνει μια πολύ μεγάλη ποικιλία free-time σακιδίων.

ΤΣΑΓΚΟΓΕΩΡΓΑΣ

Η εταιρεία Τσαγκογέωργας ΑΕ ιδρύθηκε το 1989 και στο αρχικό της στάδιο εμπορευόταν εποχικά είδη και ψιλικά. Αποτέλεσε μία από τις πρώτες εμπορικές επιχειρήσεις της εποχής με ολοκληρωμένο σύστημα μηχανογραφικής διαχείρισης. Η εταιρεία διακρίνεται για τις χαμηλές τιμές και την ολοένα και μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων, καθώς έχει πλέον προσεγγίσει τους 10.000 κωδικούς που περιλαμβάνουν τις παρακάτω κατηγορίες: Εποχικά είδη (Καλοκαιρινά, Σχολικά, Χριστουγεννιάτικα, Αποκριάτικα, Πασχαλινά), Παιχνίδια, Δώρα, Ψιλικά, Προϊόντα Οικιακής Χρήσης, Είδη γραφείου, Αξεσουάρ και Προϊόντα Περιποίησης. Το απασχολούμενο ανθρώπινο δυναμικό έχει ανέλθει σε 40 καταρτισμένα άτομα, ενώ η μεγάλη εισαγωγική δύναμη (300 κοντέινερ/έτος), η πολυετής εμπειρία και η συστηματοποιημένη προσέγγιση του τομέα των αγορών τής έδωσαν τη δυνατότητα να προσφέρει χαμηλές τιμές με ενδεδειγμένες ποιοτικές προδιαγραφές.

RECORD

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1952 με στόχο την παραγωγή και εμπορία χειροποίητης πλαστελίνης υψηλής ποιότητας, χειροποίητου κεριού στεγανοποίησης και συναφών προϊόντων. Το 1990 μετονομάστηκε σε «Record», με την επωνυμία της να συνεχίζει μέχρι σήμερα, ενώ έχει διευρύνει και τις δραστηριότητές της. Μετά από 64 χρόνια συνεχούς παρουσίας, είναι ο μοναδικός και ο παλαιότερος ανεξάρτητος Έλληνας κατασκευαστής που παράγει υψηλής ποιότητας πλαστελίνη και συναφή προϊόντα. Τα προϊόντα της εταιρείας διανέμονται μέσω δικτύου εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων σε όλη την ελληνική επικράτεια και συναντώνται σε βιβλιοπωλεία, καταστήματα DIY και χειροτεχνίας και καταστήματα χαρτικών. Το 1990 η εταιρεία τριπλασίασε τον όγκο των πωλήσεων. Από το 1996 έως το 2006 εξαγόρασε τρεις ελληνικές εταιρείες παραγωγής πλαστελίνης, την Αφοί Κοντοφάνου, τον Ακμά-Μαυρίδη και τη Γκαλιά Ντιμιτρόβα.

SKAG

Η SKAG δραστηριοποιείται στη δημιουργία σχολικών ειδών από το 1956, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών και τον σεβασμό προς το περιβάλλον. Τα προϊόντα της εξάγονται σε περισσότερες από 35 χώρες του εξωτερικού και χαρακτηρίζονται από μεγάλη ποικιλία σε τετράδια, κλασέρ γραφείου, μολύβια, είδη ζωγραφικής, σημειωματάρια. Η Σκαγιάς ΑΒΕΕ είναι 100% ελληνική εταιρεία που παράγει όλα τα προϊόντα της στην Ελλάδα, εφαρμόζοντας καινοτόμες πρακτικές και χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες. Το μπλε πλαστικό τετράδιο με τη διαφανή θήκη και την περαστή ετικέτα με το λογότυπο SUPER ΔΙΕΘΝΕΣ είναι ένα από τα προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά εδώ και δεκαετίες, αποτελώντας δημοφιλές σχολικό προϊόν για πολλές γενιές Ελλήνων μαθητών μέχρι και σήμερα. Στις αρχές του 1990, η εταιρεία επέκτεινε το δίκτυο διανομής της ως και την πιο απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας, ενώ τα επόμενα χρόνια κατέλαβε μεγαλύτερο μερίδιο, με αποτέλεσμα η Σκαγιάς ΑΒΕΕ να κατοχυρώσει τη θέση της ανάμεσα στις αξιόλογες βιομηχανίες της χώρας.

ΒΙΒΛΙΟΣΥΝ

Ακόμα μια εταιρεία με μεγάλη γκάμα σε σχολικά είδη αποτελεί η ΒΙΒΛΙΟΣΥΝ. Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται αρκετοί κωδικοί σε προϊόντα χαρτοπωλείου, καθώς ειδικεύεται στις εισαγωγές και το εμπόριο ειδών γραφείου, σχολικών, ειδών ζωγραφικής, φακέλων και ανα­λώσιμων για ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Επίσης, ο ενδιαφερόμενος θα βρει προϊόντα χειροτεχνίας, είδη σχεδίου, σημειωματάρια σε μεγάλη ποικιλία, λογιστικά έντυπα και γενικότερα όλα τα προϊόντα που καλύπτουν τις σχολικές ανάγκες. Η ΒΙΒΛΙΟΣΥΝ αποτελεί προμηθευτή ενός μεγάλου αριθμού μίνι μάρκετ σε όλη την Ελλάδα.