Σωληνάριο από χαρτόνι σε προϊόντα της L'Oréal

Σωληνάριο από χαρτόνι σε προϊόντα της L’Oréal. 

Συνεχίζεται με αδιάκοπους ρυθμούς η προσπάθεια πολλών εταιρειών να αντικαταστήσουν τις πλαστικές συσκευασίες των προϊόντων τους με υλικά πιο οικολογικά.

Πρόσφατα μάλιστα, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με στόχο την καινοτομία στην ανάπτυξη περιβαλλοντικά υπεύθυνων συσκευασιών, η L’Oréal και η Albéa ανακοινώνουν μία πρωτοποριακή καινοτομία για τις συσκευασίες. Οι δύο εταιρείες δημιούργησαν το πρώτο σωληνάριο με βάση το χαρτόνι, αντικαθιστώντας το μεγαλύτερο μέρος του πλαστικού με ένα βιολογικής προέλευσης και πιστοποιημένο υλικό που μοιάζει με χαρτί.

Αυτή η καινοτομία έχει σχεδιαστεί ως εναλλακτική λύση για ορισμένους τύπους συσκευασιών. Τα περιβαλλοντικά της οφέλη θα αξιολογηθούν μέσω μιας ανάλυσης πολλαπλών κριτηρίων που αφορά τον Κύκλο Ζωής της.

Η συνεργασία μεταξύ L’Oréal και Albéa αντικατοπτρίζει τους φιλόδοξους στόχους των δύο εταιρειών στον τομέα της υπευθυνότητας, καθώς και τη στήριξη τους στην Παγκόσμια Δέσμευση για την Οικονομία των Πλαστικών, του Ιδρύματος Ellen McArthur. Επιπλέον, η συγκεκριμένη εφεύρεση αποδεικνύει ότι η συνεργασία μεταξύ των ειδικών της βιομηχανίας είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη πρωτοποριακών καινοτομιών. Αυτή η νέα τεχνολογική λύση θα ξεκινήσει σύντομα, με την πρώτη βιομηχανική παραγωγή να είναι προγραμματισμένη για το 2020.