Το περιοδικό «Mini Market & Μικρή Λιανική» στο Vegan Life Festival

Το περιοδικό «Mini Market & Μικρή λιανική» δίνει το «παρών» σε κάθε σημαντική εκδήλωση στη χώρα μας, για να σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις της αγοράς και να δώσει εικόνα αλλά κι ιδέες σε κάθε επαγγελματία της μικρής λιανικής. Στο πλαίσιο αυτό, βρέθηκε και στο Vegan Life Festival, καταγράφοντας αυτή τη νέα τάση που φαίνεται να εδραιώνεται και στην Ελλάδα. Πάνω από 150 εκθέτες παρουσίασαν μία μεγάλη γκάμα προϊόντων. Ακολουθούν ενδεικτικά κάποια από τα εν λόγω προϊόντα, αλλά κι όσα μας είπαν οι συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ.

Beyond Meat

Ένα διάσημο brand του εξωτερικού έφερε στην Ελλάδα η εταιρεία Foodelco. Πρόκειται για το Beyond Meat, το οποίο περιλαμβάνει μπέργκερ και λουκάνικα με «κρέας» που φτιάχνoνται από πρωτεΐνη, λίπος, ιχνοστοιχεία και νερό. «Δεν είναι μπιφτέκι λαχανικών, αλλά είναι 100% vegan», μας τόνισε ο Δημήτρης Ανδρικόπουλος στο περίπτερο της Foodelco. «Έχουμε φέρει τα συγκεκριμένα προϊόντα στην Ελλάδα εδώ και λίγους μήνες, αλλά η ανάπτυξή μας είναι ραγδαία. Ξεκινήσαμε ήδη συνεργασία με σούπερ μάρκετ, όπως ο Σκλαβενίτης και τα My Market, αλλά μας ενδιαφέρει πολύ και το κανάλι των μίνι μάρκετ σε όλη την Ελλάδα».

Αγρόκτημα Αθανασόπουλος

Ένα νέο «άνοιγμα» στην αγορά των vegan προϊόντων κάνει κι η οικογενειακή επιχείρηση «Αγρόκτημα Αθανασόπουλος», καθώς, ξεκινώντας από το αλεύρι, έχει δημιουργήσει πλέον και μία σειρά από vegan ζυμαρικά υπό το brand «Μακαρονούλης». «Είμαστε παραγωγοί από τη Ναύπακτο, με χρόνια εμπειρίας στο αλεύρι, αλλά εδώ και περίπου έναν χρόνο έχουμε λανσάρει στην αγορά και μία μεγάλη γκάμα από παραδοσιακά και vegan ζυμαρικά. Τα προϊόντα μας διανέμονται ήδη και σε καταστήματα στον Πειραιά, τη Νέα Ιωνία και αλλού, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για πλήρη κάλυψη στην Αττική», είπαν στο περιοδικό μας η Ιωάννα κι η Ελίνα, που μαζί με τον Χρήστο αποτελούν τη δεύτερη γενιά της οικογενειακής επιχείρησης.

Condito

Ένα από τα μεγαλύτερα brands που βρέθηκαν στο Vegan Life Festival 2019 ήταν αυτό της Condito, η οποία και διανέμει στην αγορά πλήθος κωδικών σε dressings, από μαγιονέζες, κέτσαπ και μουστάρδες μέχρι τυροσαλάτες και ταραμοσαλάτες. Η εταιρεία έχει λανσάρει πια στην αγορά και μία ολόκληρη «Free» σειρά, χωρίς γλυκαντικά και χωρίς χρωστικές, η οποία είναι ιδανική και για vegans. Παράλληλα, διαθέτει σε σούπερ και μίνι μάρκετ φυτικά αναπληρώματα τυριού, ενώ στο φετινό Φεστιβάλ έδωσε την ευκαιρία στους επισκέπτες να δοκιμάσουν και πολλά από τα γευστικά προϊόντα της.

Ζωγράφος

Η ελληνική εταιρεία Ζωγράφος έχει ιστορία πάνω από 100 ετών στην Ελλάδα, αφού ιδρύθηκε το 1895, προσφέροντας στον καταναλωτή ειδικά διαιτητικά τρόφιμα, με λιγότερες θερμίδες. Ταυτόχρονα, όμως, ήταν και μπροστά από την εποχή της: «Διαθέτουμε προϊόντα vegan εδώ και δεκαετίες. Αυτός είναι κι ο λόγος που ήρθαμε στο Φεστιβάλ, καθώς θέλουμε να κάνουμε γνωστό στον κόσμο ότι ολόκληρη η προϊοντική μας γκάμα αφορά και τους vegan καταναλωτές». Η εταιρεία έχει μεταξύ άλλων και μία πλήρη σειρά ζυμαρικών που είναι vegan friendly, με το σύνολο των προϊόντων της να διανέμεται σε σούπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ σε όλη την Ελλάδα και, μάλιστα, κυρίως μέσω απευθείας πωλήσεων, όπως μας εξήγησε ο κ. Ζαγοραίος και η κα Χωριανοπούλου, από το τμήμα πωλήσεων της εταιρείας.

Kiss the Earth

Μια ολόκληρη σειρά από φυστικοβούτυρο και άλλες αλοιφές ξηρών καρπών έχουν δημιουργήσει εδώ και λίγο καιρό η Θεοδοσία κι ο Κωνσταντίνος Πακωτάρης. «Ξεκινήσαμε το 2017 στη Χίο να φτιάχνουμε προϊόντα υψηλής ποιότητας και ταυτόχρονα υγιεινά, καθώς δεν περιλαμβάνουν ζάχαρη, και άλλες μαρμελάδες», είπαν στο περιοδικό μας, σημειώνοντας ότι το κανάλι των μίνι μάρκετ και της μικρής λιανικής αποτελεί τη βάση της επιχειρηματικής ανάπτυξης της εταιρείας τους, Kiss the Earth. «Έχουμε πια μεγάλη δυνατότητα διανομής, ενώ με νέες συνεργασίες έχουμε οργανώσει καλύτερα και την παρουσία μας στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας».

Upfield Hellas

Δυναμική παρουσία στο Vegan Life Festival είχε κι η Upfield Hellas, η οποία κι έχει αναλάβει εδώ και λίγο καιρό ένα από τα πιο ιστορικά brands της Ελλάδας, το Βιτάμ. Η εταιρεία έχει λανσάρει στην αγορά το φυτικό ρόφημα Βιτάμ, αλλά διαθέτει και vegan βούτυρο, με τα προϊόντα της να παρουσιάζονται και στο Φεστιβάλ, σε ένα από τα ωραιότερα περίπτερα, όπου οι επισκέπτες είχαν και τη δυνατότητα δοκιμής των προϊόντων.