μέλι frygana

Προϊόντα με «άρωμα» Ελλάδος, παράγονται πια σε κάθε γωνιά της χώρας, από μικρούς παραγωγούς που έχουν ως στόχο την ανάδειξη του «πλούτου» της ελληνικής γης και κάνουν τα πρώτα τους «βήματα» στη λιανική, ξεκινώντας από τις τοπικές αγορές.

Μία από αυτές τις επιχειρήσεις είναι και η Frygana Greek Honey, του κ. Νίκου Κοκολάκη, ο οποίος μας μίλησε για την απόφασή του να μετακομίσει μόνιμα από την Αθήνα στη Σέριφο και να ασχοληθεί με τη μελισσοκομική , γεγονός που οδήγησε στη δημιουργία του ελληνικού μελιού Frygana.

Πώς πήρατε την απόφαση να μετακομίσετε στη Σέριφο και να ασχοληθείτε με το μέλι;

Η απόφαση δεν ήρθε ξαφνικά. Μεγάλωσα στην Αθήνα, όμως τα καλοκαίρια μου τα περνούσα στα δύο νησιά καταγωγής μου, την Κρήτη και τη Σέριφο. Από μικρός αγάπησα την παράδοση, την κουλτούρα των νησιωτών και τον τρόπο ζωής τους. Συνήθιζα να πηγαίνω στο χωράφι που είχε ο παππούς μου στη Σέριφο και συνέχισα να το επισκέπτομαι μόνος μου και μετά το θάνατό του. Βλέποντας το όμως να ερημώνει, αποφάσισα να βρω μια απασχόληση που θα με βοηθούσε να συντηρήσω την κληρονομιά του και να επισκέπτομαι συχνά το νησί. Παρακολούθησα σεμινάρια μελισσοκομίας στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, αγάπησα το αντικείμενο και ξεκίνησα να παράγω το δικό μου μέλι.

Πόσα είδη μελιού παράγει η Frygana και τι κάνει ξεχωριστό το μέλι της Σερίφου;

Το μέλι της Σερίφου διακρίνεται σε δύο τύπους, τους οποίους είμαι σε θέση να παράγω στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Αρχικά, έχουμε το θυμαρίσιο μέλι που παράγεται στο τέλος του καλοκαιριού, που έχει έντονη γεύση και πλούσιο χρώμα και το μέλι άγριων λουλουδιών βασισμένο στη λεβάντα και σε άλλα άγρια άνθη ανάλαφρης υφής ,που παράγεται την άνοιξη.