μέλι frygana

Πείτε μας λίγα λόγια για τη διαδικασία παραγωγής του μελιού.

Η διαδικασία του τρύγου είναι ευχάριστη αλλά και κοπιαστική. Την κατάλληλη εποχή ο μελισσοκόμος ανοίγει τις κυψέλες του και παίρνει σφραγισμένα πλαίσια με μέλι ελέγχοντας πρώτα την ωρίμανσή τους με ένα ειδικό εργαλείο, το διαθλασίμετρο. Στη συνέχεια, αφαιρείται το κερί, το οποίο και μαζεύεται στον πάγκο απολέπισης για την παρασκευή κηραλοιφών και ξεχωρίζεται το μέλι. Οι κηρήθρες μπαίνουν στον μελιτοεξαγωγέα, το μέλι περνά από δύο ειδικά φίλτρα και μπαίνει σε δοχεία ωρίμανσης μέχρι να μπει στο βάζο. Όλα τα σκεύη πρέπει να είναι inox και το περιβάλλον πάντα καθαρό.

Υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον για το παραδοσιακό μέλι ή ο κόσμος προτιμά τα τυποποιημένα προϊόντα που είναι και πιο οικονομικά;

Σίγουρα η κρίση έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την πλειοψηφία των Ελλήνων. Όμως πάντα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για παραδοσιακά προϊόντα υψηλής ποιότητας, τα οποία πλέον διατίθενται σε πολύ καλές τιμές.

Πού προμηθεύετε σήμερα τα προϊόντα σας;

Ως μικρός τοπικός παραγωγός, μέχρι στιγμής παρέχω το μέλι Frygana στα μίνι μάρκετ και τα παντοπωλεία του νησιού, αλλά πλέον γίνονται προσπάθειες για επέκταση και εκτός Σερίφου, αναζητώντας συνεργασίες σε όμορες περιοχές και στην Αττική.

Γιατί να επιλέξει ένα mini market, το μέλι της Frygana;

Διότι επιλέγοντας έναν μικρό Έλληνα παραγωγό,  θα είναι σίγουρος πως τα προϊόντα που βάζει στο μαγαζί του είναι αγνά και όχι αμφιβόλου προελεύσεως. Ο κόσμος αναζητά τέτοιου είδους προϊόντα, αφού μένει πάντα ευχαριστημένος και συνήθως τα αγοράζει και δεύτερη φορά. Είναι ένας καλός τρόπος ένα Μίνι Μάρκετ να αυξήσει το κέρδος του, στηρίζοντας ταυτόχρονα και την εγχώρια παραγωγή.

Για περισσότερες πληροφορίες, αναζητήστε τα προϊόντα Frygana Greek Honey στην ιστοσελίδα: www.frygana.com

Η στήλη «Μικροί Παραγωγοί» του περιοδικού Mini Market & Μικρή Λιανική και του minimarketmag.gr, συνεχίζει να στηρίζει τις μικρές ελληνικές επιχειρήσεις και του Έλληνες παραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας, φέρνοντάς τους πιο κοντά στα σημεία πώλησης της λιανικής αγοράς.