Εταιρείες με καπνικά προϊόντα στην Ελλάδα

Τόσο στα παραδοσιακά τσιγάρα, όσο και στα καπνικά προϊόντα νέας γενιάς και στα αξεσουάρ και τα αναλώσιμα, τα περισσότερα καταστήματα της μικρής λιανικής συνεργάζονται με συγκεκριμένες εταιρείες διανομής. Από εκεί και πέρα όμως, τα προϊόντα που διατίθενται στην ελληνική αγορά είναι πολλά και καλό θα είναι να ξέρουν οι ιδιοκτήτες των μίνι μάρκετ και τις καπνοβιομηχανίες και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες είναι υπεύθυνες και εγγυώνται για την ποιότητα των προϊόντων τους. Ενδεικτικά αναφέρονται παρακάτω μεγάλες και μικρότερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των καπνικών προϊόντων στη χώρα μας.

Imperial Tobacco

Η Imperial Tobacco, μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων με σημαντική παρουσία παγκοσμίως, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα εδώ και 40 χρόνια και απασχολεί 114 εργαζόμενους. Για περισσότερα από 20 χρόνια, η Αθήνα αποτελεί το κέντρο των δραστηριοτήτων της εταιρείας στη ΝΑ Ευρώπη, με την Ελληνική Διοικητική ομάδα να ηγείται σε συνολικά 13 αγορές, με πλέον σημαντικές τις Ιταλία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κύπρο, Σερβία, Ισραήλ και βέβαια την Ελλάδα. Η Imperial Tobacco Hellas διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της 10 αναγνωρισμένες μάρκες καπνικών προϊόντων, ενώ κατά την πολυετή διαδρομή της στην ελληνική αγορά έχει εισαγάγει σημαντικές καινοτομίες. Μερικές από αυτές, είναι το χτίσιμο της Νο1 μάρκας premium τσιγάρων Davidoff, η ανάπτυξη της πιο αναγνωρισμένης μάρκας σε αξεσουάρ καπνιστού, RIZLA, αλλά και η επιτυχημένη είσοδός της στα προϊόντα νέας γενιάς, με τον ηγέτη της κατηγορίας του ηλεκτρονικού τσιγάρου myblu και το πιο πρόσφατο λανσάρισμα της συσκευής θερμαινόμενου καπνού Pulze και των ράβδων καπνού iD.

British American Tobacco Hellas

Η British American Tobacco Hellas αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εμπορίας προϊόντων καπνού και νικοτίνης στην Ελλάδα, με σημαντική συνεισφορά στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, υψηλές διακρίσεις σε θέματα απασχόλησης και έμφαση σε καινοτόμες πρωτοβουλίες. Τα εμπορικά σήματα της εταιρείας περιλαμβάνουν τα προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου του ομίλου, το προϊόν θερμαινόμενου καπνού glo και το προϊόν ατμίσματος Vype, μερικές από τις δημοφιλέστερες μάρκες τσιγάρων, όπως τα Peter Stuyvesant, Prince, Pall Mall, Lucky Strike, καθώς και τις μάρκες καπνού για στριφτά τσιγάρα, Craven και Pall Mall. Η εταιρεία είναι μέλος της British American Tobacco Plc, έναν διεθνή όμιλο που λειτουργεί εδώ και περισσότερο από 100 χρόνια, απασχολεί πάνω από 50.000 ανθρώπους και διαχειρίζεται μια γκάμα με περισσότερα από 200 εμπορικά σήματα, τα οποία διανέμονται σε περισσότερες από 200 αγορές. 

Καπνοβιομηχανία Καρέλια

Η Καρέλια ΑΕ ιδρύθηκε το 1888 και αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία και πρώτο εξαγωγέα τσιγάρων της Ελλάδας. Φημίζεται για την ποιότητα και την καινοτομία της, ενώ τα προϊόντα της διατίθενται σε περισσότερες από 65 χώρες στον κόσμο. Έχει πείρα 130 ετών στη δημιουργία εξαιρετικών χαρμανιών καπνού, τα οποία από τη μια ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς καπνιστές, από την άλλη παρουσιάζονται σε κομψή και ποιοτική συσκευασία. Ανάμεσα στα σήματά της και, πέραν της σειράς που φέρει την επωνυμία της εταιρείας, τα Karelia, η ελληνική καπνοβιομηχανία διαθέτει στην αγορά και τα Leader, Ome, Oriental Mist και Backwoods. 

Παπαστράτος

Η Παπαστράτος είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής προϊόντων καπνού στην Ελλάδα, θυγατρική της Philip Morris International Inc (PMI). Από το 1931 μέχρι και σήμερα, η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά των καπνικών προϊόντων, με κορυφαία διεθνή και εγχώρια σήματα, όπως το Marlboro και το ιστορικό ΑΣΣΟΣ. Από το 2017, με επένδυση 300 εκατομμυρίων ευρώ, η Παπαστράτος έχει μετατρέψει το εργοστάσιό της σε μονάδα παραγωγής ράβδων καπνού για το IQOS, προσθέτοντας 400 νέες θέσεις εργασίας στην ελληνική αγορά και φτάνοντας πια να απασχολεί πάνω από 650 εργαζόμενους.

Nobacco

Από το 2008, τη χρονιά της ίδρυσής της, έως και σήμερα, η Nobacco παραμένει η κορυφαία ελληνική εταιρεία προϊόντων μειωμένου κινδύνου στην Ελλάδα. Είναι, επίσης, η πρώτη εταιρεία που αφιερώθηκε στη διάδοση των εναλλακτικών τρόπων πρόσληψης νικοτίνης στη χώρα μας, συμβάλλοντας σημαντικά στη δημιουργία της «ατμιστικής» κουλτούρας στην Ελλάδα. Η Nobacco διαθέτει πλέον ένα δίκτυο 62 καταστημάτων, με περισσότερα από 320 σημεία πώλησης και εξυπηρέτησης σε όλη τη χώρα, ενώ συνεχίζει να καινοτομεί και να προτείνει πιστοποιημένα προϊόντα, με γνώμονα τις ανάγκες των καταναλωτών. Η εταιρεία δεσμεύεται και για την ασφάλεια των προϊόντων της και για τον λόγο αυτό, επενδύει συνεχώς στη διασφάλιση της παραγωγής και της διάθεσης προϊόντων υψηλών προδιαγραφών με επιστημονική πιστοποίηση, στο πλαίσιο συνεργασιών με ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Naturals

Η Naturals είναι μια ελληνική εταιρεία που καθιερώθηκε ως δυναμικός εισαγωγέας τροφίμων και ποτών, ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκε και στην παραγωγή προϊόντων στην Ελλάδα. Δημιουργεί προϊόντα που ξεχωρίζουν, ιδανικά για έναν υγιεινό, γεμάτο ενέργεια τρόπο ζωής, χωρίς γευστικούς περιορισμούς. Αξιοποιώντας τη γνώση της για την ελληνική και διεθνή αγορά φυσικών και υγιεινών προϊόντων, επιλέγει τα καλύτερα προϊόντα που ικανοποιούν τα πιο υψηλά στάνταρ και ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους, κερδίζοντας τους όλο και πιο απαιτητικούς καταναλωτές του σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό, έχει λανσάρει πλέον στην αγορά και το ηλεκτρονικό τσιγάρο μίας χρήσης HQD, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο για τα πάνω από 500 σημεία πώλησης, με τα οποία η Naturals διατηρεί σταθερές συνεργασίες.

Καρύδης ΑΕ

Η Καρύδης ΑΕ είναι µία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο του πούρου και των καπνικών στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1973 και από τότε εξελίσσεται συνεχώς. Σήµερα είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος των σηµάτων χειροποίητων πούρων από τη Νικαράγουα, του σήµατος STANLEY, προϊόντων στριφτού τσιγάρου από το Βέλγιο, του ηµι-χειροποίητου cigarillos από την Ινδονησία και του σήµατος ORIGINAL KAVATZA αξεσουάρ στριφτού. Επίσης, διατηρεί κορυφαία θέση διανοµέα στα κουβανικά χειροποίητα cigarillos της HABANOS από το 1998. Μέσα στα χρόνια, έχει διευρύνει την γκάµα των προϊόντων της αλλά και τις υπηρεσίες της. Σήµερα δραστηριοποιείται και στον χώρο τροφίµων και ποτών, όχι µόνο µε εισαγωγή και εµπορία αλλά και µε logistics, αποθήκευση και διανοµή. Συνεργάζεται µε τις µεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου, όπως TOTTIS BINGO, ΕΨΑ, NESTLÉ, ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΙΟΝ, ΕΒΓΑ, PROCTER & GAMBLE, ENDLESS ΕΥΡΩΧΑΡΤΙΚΗ, FRIESLAND CAMPINA, ELGEKA, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΔΙΑΚΑΚΗΣ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT AE, ΦΟΥΝΤΡΙΓΚΟ ΑΕ και άλλες. Στην Καρύδης ΑΕ λειτουργεί άρτια εξοπλισµένο logistics center που πληροί όλες τις προδιαγραφές για βελτιστοποίηση της ποιότητας και της αποτελεσµατικότητας στους τοµείς της αποθήκευσης, της οργάνωσης παραγγελίας (picking) και της διανοµής. Καθηµερινά τα φορτηγά της εταιρείας διανέµουν προϊόντα σε ένα µεγάλο δίκτυο επαγγελµατιών στην Αττική.

ATOMIC HELLAS IKE

Η εταιρεία ATOMIC ELEMENTS HELLAS IKE δραστηριοποιείται στη χονδρική, υπερ-χονδρική πώληση προϊόντων, που απευθύνονται σε μίνι μάρκετ, περίπτερα, tobacco shops και καταστήματα ηλεκτρονικών τσιγάρων. Διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με 11 εμπορικά σήματα και πάνω από 1100 κωδικούς, όπως αναπτήρες, ηλεκτρονικά τσιγάρα, RYO, MYO, ναργιλέδες, Headshop, ζαχαρώδη, υγρά κ.ά. Η Atomic βρίσκεται στον χώρο από το 2002 και όλα τα προϊόντα της είναι επώνυμα, καθώς η εταιρεία αντιπροσωπεύει ισχυρά brands, όπως τα Atomic, Festival, Bulldog, Coney, Terre, Aroma King κ.ά. Από το 2020 και λόγω της τάχιστης εξοικείωσης όλων με το e-commerce, τη διαδικτυακή προβολή και την ηλεκτρονική εμπορική δραστηριότητα, η εταιρεία έχει δημιουργήσει και το πρώτο ηλεκτρονικό κατάστημα χονδρικής – υπερ-χονδρικής bespare.gr.

AGT Group LTD

To AGT Group LTD διακινεί στην Ελλάδα το προϊόν Vape Bar της IVG, η οποία είναι από τις μεγαλύτερες και παγκοσμίως πιο γνωστές μάρκες στον κόσμο, με τις καλύτερες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2022. Tα προϊόντα της πωλούνται σε περισσότερες από 100 χώρες και έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία. Τα προϊόντα της εταιρείας προσφέρουν στους πελάτες μία αξιόπιστη, εναλλακτική λύση στα καπνικά. Κομψές, λείες και στις πιο υπέροχες γεύσεις, οι συσκευές ατμίσματος μίας χρήσης αποτελούν μια ευκολότερη και ασφαλέστερη εναλλακτική για το τσιγάρο. Οι συσκευές IVG μίας χρήσης ανοίγουν το δρόμο για μια ζωή χωρίς καπνό.Είναι εξαιρετικά λειτουργικές και ο κομψός σχεδιασμός τους ενδείκνυται για να τις έχετε στην τσέπη σας και να τις παίρνετε μαζί σας σε κάθε κοινωνική περίσταση. Τα Vape Bar της IVG έχουν την ίδια ποσότητα νικοτίνης με τα τσιγάρα για να ικανοποιούν την επιθυμία σας για νικοτίνη.

Πυθία

Η Πυθία προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων στριφτού τσιγάρου στα μίνι μάρκετ και στα περίπτερα, καθώς και χαρτάκια και φίλτρα υψηλής ποιότητας, που αφήνουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους για τους επιχειρηματίες και μικρότερη τελική τιμή για τους καταναλωτές. Φτιαγμένα από ελληνική πρώτη ύλη, τα προϊόντα του 100% ελληνικού brand Πυθία έχουν δημιουργήσει μία ευρεία γκάμα από χαρτάκια, φίλτρα και τζιβάνες για στριφτό τσιγάρο, τα οποία και ξεχωρίζουν για το value for money που παρέχουν τόσο στους επαγγελματίες της αγοράς όσο και στους καταναλωτές. Με πολύχρονη πείρα στην αγορά της μικρής λιανικής και συγκεκριμένα των περιπτέρων, ο κ. Χαράλαμπος Δρακόπουλος δημιούργησε το 2009 τη δική του εταιρεία, αλλά και το δικό του ελληνικό brand, προσφέροντας κορυφαίες επιλογές για τα καταστήματα της μικρής λιανικής. Μέσω της εταιρείας διανομής BDrako, εισήλθε στον χώρο του χονδρεμπορίου και έπειτα δημιούργησε το δικό του brand για προϊόντα στριφτού τσιγάρου, το οποίο είναι μάλιστα εμπνευσμένο από την αρχαία Ελλάδα και τους «καπνούς» της Πυθίας.