Ο κ. Αθανάσιος Κοντζόγλου, γενικός διευθυντής Πωλήσεων της ΑΦΟΙ ΚΟΝΤΖΟΓΛΟΥ – ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΝΟΜΩΝ ΑΕ, μιλάει στο περιοδικό μας για τη βορειοελλαδίτικη εταιρεία, που μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής. Αξιοσημείωτο είναι ότι από την αρχή της λειτουργίας της μέχρι και σήμερα, η εταιρεία «χτίζει» καθημερινά σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας, γι’ αυτό εξάλλου και αποτελεί μια σταθερή αξία στο χώρο των διανομών όλα αυτά τα έτη.

Της Mαρίας Γεωργιάδου

Άμεση εξυπηρέτηση και αξιοπιστία!

Πότε και πώς ξεκίνησε η εταιρεία;
Η εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΟΝΤΖΟΓΛΟΥ – ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΝΟΜΩΝ ΑΕ ξεκίνησε το 1958 με έδρα τα Λαδάδικα Θεσσαλονίκης, θέτοντας ως αρχικό στόχο τη στήριξη του επαγγελματία στο κομμάτι της διανομής καταναλωτικών προϊόντων. Σήμερα, έπειτα από μία πορεία 60 ετών, η εταιρεία έχει καταφέρει να διευρύνει τόσο το χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών της όσο και την εμβέλειά της.

Ποιες ήταν οι δυσκολίες στο ξεκίνημά σας;
Όπως σε κάθε νέο επιχειρηματικό εγχείρημα, οι προκλήσεις που έχεις να αντιμετωπίσεις είναι πάντα πολλές. Αρχικά, χρειάστηκε να αγωνιστούμε ώστε να επιτύχουμε την αναγνωρισιμότητα στην αγορά και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των συνεργατών μας. Επιπλέον, στο ξεκίνημα της εταιρείας όλη η δουλειά ήταν κατανεμημένη σε ένα σχεδόν οικογενειακό επίπεδο, οπότε ο φόρτος εργασίας ήταν εξαντλητικός και πολύ απαιτητικός για τον καθένα μας.

Τι προϊόντα έχει η εταιρεία;
Η εταιρεία μας έχει μια τεράστια γκάμα καταναλωτικών αγαθών, αντιπροσωπεύοντας τα πιο ευρέως γνωστά brands στην αγορά. Απευθυνόμενοι σε κάθε επαγγελματία παρέχουμε προϊόντα διαφόρων κατηγοριών, όπως τρόφιμα, απορρυπαντικά, προϊόντα περιποίησης, βρεφικής φροντίδας κ.ά.

Ποιο προϊόν πηγαίνει πολύ καλά;
Επισκεπτόμενοι πάνω από 1.200 σημεία ημερησίως, καλούμαστε να προτείνουμε την γκάμα των προϊόντων που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες τής εκάστοτε επιχείρησης. Σκοπός μας δεν είναι η επένδυση σε κάποιο μεμονωμένο προϊόν, αλλά η καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας.

Η κρίση σάς επηρέασε;
Η κρίση της αγοράς δεν θα μπορούσε να αφήσει και τη δική μας εταιρεία ανεπηρέαστη. Ως δίκτυο διανομών, είμαστε άμεσα συνδεδεμένοι με τον κάθε επαγγελματία που συνεργάζεται μαζί μας. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, πως μια δική τους αδυναμία επιδρά άμεσα και στη δική μας εξέλιξη. Ωστόσο, προσπαθώντας να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα της αγοράς, επενδύουμε πάντα στην ποιότητα των υπηρεσιών μας με όσο το δυνατόν μειωμένο κόστος για τον επαγγελματία.

Μένοντας πάντα πιστοί στις αξίες μας, έχουμε καταφέρει να «χτίσουμε» σχέσεις εμπιστοσύνης με κάθε πελάτη μας ξεχωριστά.

Το δίκτυο διανομής σας ποιο είναι;
Αυτήν τη στιγμή η εμβέλεια του δικτύου μας καλύπτει τους νομούς: Αττικής, Εύβοιας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Λάρισας, Μαγνησίας, Σποράδων, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Ημαθίας, Σερρών, Πέλλας και Κέρκυρας. Γίνεται προσπάθεια για διεύρυνση του δικτύου μας με κάθε ευκαιρία και όσο μας το επιτρέπουν οι δυνάμεις μας. Βρισκόμαστε δίπλα στον επαγγελματία σε μικρά αλλά και μεγάλα σημεία.

Γιατί να προτιμήσει κάποιος την εταιρεία σας;
Τα οφέλη που προσφέρει η εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΟΝΤΖΟΓΛΟΥ είναι πολλά. Η δυνατότητα επιλογής μέσα από μεγάλη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών, η άμεση εξυπηρέτηση, αλλά και η αξιοπιστία είναι κάποια από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της εταιρείας, που την έχουν κάνει να ξεχωρίζει έως σήμερα.

Ποια είναι τα προβλήματα στο χώρο σας; 
Η οικονομική δυσχέρεια που υπάρχει στην αγορά δημιουργεί, περισσότερο από ποτέ, μία επιφυλακτική στάση από τη μεριά του επαγγελματία, η οποία σε καλεί να αποδεικνύεις συνεχώς τη συνέπειά σου ως συνεργάτης. Μένοντας πάντα πιστοί στις αξίες μας, έχουμε καταφέρει να «χτίσουμε» σχέσεις εμπιστοσύνης με κάθε πελάτη μας ξεχωριστά.

Πιστεύετε ότι τα οικονομικά της χώρας θα βελτιωθούν στο μέλλον;
Όλοι γνωρίζουμε ότι η χώρα μας έχει να αντιμετωπίσει ακόμη αρκετές δυσμενείς οικονομικές συνθήκες. Δεν έχω την αίσθηση ότι βρισκόμαστε κοντά σε μια οικονομική ανάκαμψη. Παρ’ όλα αυτά, ως ένας επαγγελματίας που έχει μάθει να αντιμετωπίζει δυσκολίες συνεχίζω τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες με αισιοδοξία και θετική ματιά στο μέλλον.

Θα θέλατε να προσθέσετε κάτι;
Αυτό που θα ήθελα να προσθέσω είναι πως κανείς δεν μπορεί να πετύχει μόνος του. Ως εταιρεία είμαστε περήφανοι για όσα έχουμε καταφέρει έως τώρα και τίποτα δεν θα είχε την ίδια επιτυχία χωρίς το ανθρώπινο δυναμικό.