Intale Point. Ο συνιδρυτής της εταιρείας Intale, Ορέστης Τζανετής, μίλησε στο περιοδικό Mini Market & Μικρή Λιανική, για την εφαρμογή που έχουν αποκτήσει, πλέον, πάνω από 1.500 καταστήματα της μικρής λιανικής και εξήγησε τη λειτουργία και τα πλεονεκτήματά της.

Του Βάιου Τασούλα

Intale Point
Ο συνιδρυτής της εταιρείας Intale, Ορέστης Τζανετής

Το Intale Point αποτελεί ένα εργαλείο δουλειάς, που έχουν επιλέξει ήδη εκατοντάδες επαγγελματίες της μικρής λιανικής και στο πλαίσιο αυτό, το περιοδικό Mini Market & Μικρή Λιανική, απευθύνθηκε στον co-founder της εταιρείας Intale, Ορέστη Τζανετή, για να μάθει περισσότερα. Πόσο εύκολη είναι η χρήση του για έναν ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ ή ψιλικατζίδικου χωρίς πολλές γνώσεις γύρω από το ίντερνετ; Ποιο είναι το κόστος του και, κυρίως, ποια οφέλη υπόσχεται το Intale Point στους επιχειρηματίες του κλάδου της μικρής λιανικής; Ακολουθούν αναλυτικά, όλες οι απαντήσεις.

Mini Market: Πείτε μας λίγα λόγια για την ιστορία της Intale στην ελληνική αγορά.

Oρέστης Τζανετής: Όλα ξεκίνησαν από μια διαφωνία μπροστά σε ένα περίπτερο. Οι ιδρυτές της Intale είδαν δύο πωλητές γνωστών εταιρειών σοκολάτας να «τσακώνονται» για την καλύτερη τοποθέτηση των προϊόντων τους στο ράφι. Από αυτό γρήγορα κατάλαβαν τη μεγάλη αξία της «μικρής» λιανικής. Έτσι, μετά από μια έρευνα για τις ανάγκες των επαγγελματιών περιπτέρου και μίνι μάρκετ δημιούργησαν το i-kiosk, το πρώτο λογισμικό που απευθυνόταν αποκλειστικά στη μικρή λιανική. Το i-kiosk, ένα πανεύκολο στη χρήση λογισμικό έγινε σύντομα πολύ δημοφιλές ανάμεσα στους καταστηματάρχες, καθώς αποτέλεσε το «δεξί χέρι» τους. Κέρδισε πολλαπλά βραβεία καινοτομίας και συχνά αναφερόταν στον Τύπο. Η επιτυχία του i-kiosk προσέλκυσε κεφάλαια από ξένους και Έλληνες επενδυτές και η εταιρεία μετασχηματίστηκε σε Intale, σχεδιάζοντας το νέο cloud προϊόν της, Intale Point. Έκτοτε, χιλιάδες καταστήματα μικρής λιανικής έχουν προτιμήσει το Intale Point εκσυγχρονίζοντας τον τρόπο που δουλεύουν.

Μ.Μ.: Τι είναι το Intale Point και πώς λειτουργεί;

Ο.Τ.: To Intale Point είναι ο πανεύκολος ψηφιακός βοηθός των καταστημάτων λιανικής. Με τη χρήση του barcode, τα καταστήματα, σκανάροντας, μπορούν να κάνουν τις πωλήσεις τους, να δουν κατανοητά στατιστικά για τον τζίρο και το καθαρό κέρδος τους, να ελέγξουν το προσωπικό τους και γενικά να αποκτήσουν τον απόλυτο έλεγχο της επιχείρησής τους. Φυσικά δεν υποκαθιστά την πολύτιμη εμπειρία των επιχειρηματιών, είναι όμως ένα αναντικατάστατο εργαλείο δουλειάς τους που τους βοηθά να κερδίζουν περισσότερα χρήματα και να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη.

Μ.Μ.: Σε ποιους απευθύνεται; Είναι μόνο για μεγάλα καταστήματα;

Ο.Τ.: Από το μικρότερο μεμονωμένο κατάστημα μέχρι αλυσίδες, όλοι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν. Το Intale Point είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε όλα τα καταστήματα να μπορούν να το αποκτήσουν. Αρκετές από τις πρώτες επιχειρήσεις που επέλεξαν το Intale Point ήταν οικογενειακά καταστήματα στην περιφέρεια, από την Καλαμάτα ώς την Αλεξανδρούπολη και τα νησιά μας. Ενώ φυσικά έχουμε και αλυσίδες με ώς και +150 καταστήματα πανελλαδικά.

Μ.Μ.: Τι χρειάζεται ένας επαγγελματίας του κλάδου για να υποστηρίξει το συγκεκριμένο σύστημα;

Ο.Τ.: Το μόνο που χρειάζεται είναι να μας καλέσει ή να επικοινωνήσει μέσω του website μας. Η έμπειρη ομάδα μας μπορεί να προτείνει και να προμηθεύσει στο κατάστημα ό,τι χρειάζεται, δηλαδή το Intale Box που είναι η καρδιά του Intale Point, ένα tablet και ένα barcode scanner. Το κατάστημα χρειάζεται να έχει μόνο σύνδεση στο Internet.

Μ.Μ.: Ποιο είναι το κόστος για τον εξοπλισμό και τη χρήση της εφαρμογής;

Ο.Τ.: Η εφαρμογή είναι πολύ προσιτή, ξεκινώντας από μόλις 1 ευρώ τη μέρα, ενώ οι χρήστες μπορούν να γίνουν μέλη του loyalty προγράμματός μας μέσω του οποίου τους επιστρέφουμε μετρητά. Ο εξοπλισμός του Intale Point είναι πραγματικά πολύ οικονομικός, καθώς αποτελείται απλώς από ένα tablet, ένα barcode scanner και το Intale Box που είναι καρδιά του συστήματος. Συνολικά σχεδιάσαμε μια πανέξυπνη λύση που θέλουμε να έχει πρακτική εφαρμογή και να μπορεί να αποκτηθεί από όλα τα καταστήματα και φυσικά μέρος αυτού είναι το χαμηλό κόστος που το πετύχαμε.

Μ.Μ.: Πόσο εύκολα μπορεί κανείς να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί το Intale;

Ο.Τ.: Ακόμη θυμάμαι ένα περίπτερο που ξεκίνησε με το Intale Point πριν από μερικά χρόνια. Τις πρώτες μέρες το χρησιμοποιούσε μόνο την ημέρα, γιατί την απογευματινή βάρδια την έτρεχε ο πατέρας του που ήταν τότε 72 ετών και «δεν ξέρει από υπολογιστές», όπως χαρακτηριστικά είπε. Του πρότεινα να δείξουμε στον πατέρα του το Intale, καθώς πίστευα ότι θα το καταλάβει γρήγορα. Το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό. Ο πατέρας του φυσικά και προτίμησε το Intale, σε σχέση με την ταμειακή του. Σχεδιάσαμε το πρόγραμμα αναλογιζόμενοι ότι η μικρή λιανική έχει άρτια εμπορική αντίληψη, αλλά αρκετοί χρήστες δεν έχουν εκτεθεί στην τεχνολογία. Είμαστε περήφανοι που το πετύχαμε, έχοντας σχεδιάσει ένα από τα πλέον μοντέρνα και εύχρηστα λογισμικά παγκοσμίως. Το πρόγραμμα σε πάει μόνο του, ενώ η εξειδικευμένη ομάδα μας είναι δίπλα στα καταστήματα εκπαιδεύοντάς τους και απαντώντας σε κάθε ερώτησή τους.

Μ.Μ.: Τι θα κερδίσει ένας ιδιοκτήτης καταστήματος της μικρής λιανικής, επιλέγοντας το Intale Point;

Ο.Τ.: Με λίγα και απλά λόγια ο επιχειρηματίας θα κερδίσει χρόνο και χρήμα. Χρόνο γιατί το Intale Point είναι ο ψηφιακός του βοηθός, πάντα δίπλα του να οργανώσει και να αυτοματοποιεί διαδικασίες. Χρήμα για πολλούς λόγους. Αρχικά γιατί μέσω του Intale Point δεν κάνει ποτέ λάθος σε ρέστα ή τιμές προϊόντων, οπότε αποκλείουμε την πιθανότητα να βγει ζημιωμένος από κάποια συναλλαγή. Επιπλέον, μέσω του loyalty προγράμματός μας, ο επιχειρηματίας έχει τη δυνατότητα να κερδίσει επιστροφή χρημάτων.

Ο εξοπλισμός του Intale Point είναι πραγματικά πολύ οικονομικός, ενώ το κόστος της εφαρμογής ξεκινάει από μόλις 1 ευρώ τη μέρα.

Μ.Μ.: Με πόσα καταστήματα συνεργάζεστε σήμερα και ποια είναι το feedback που παίρνετε από αυτά;

Ο.Τ.: Περισσότερα από 1.500 τελικά σημεία χρησιμοποιούν το Intale Point και φυσικά είναι με διαφορά η δημοφιλέστερη λύση στην αγορά. Τα καταστήματα αλλάζουν τον τρόπο που δουλεύουν και το Intale γίνεται αναντικατάστατο. Η αγορά εξελίσσεται και το ίδιο κάνουμε και εμείς ακούγοντας τις πραγματικές καθημερινές ανάγκες των καταστημάτων, μέσα από τη γραμμή υποστήριξης και το τμήμα πωλήσεών μας που είναι σε συνεχή επαφή με τους επιχειρηματίες.

Μ.Μ.: Πόσο ασφαλή είναι τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται από κάθε κατάστημα στο σύστημα της Intale;

Ο.Τ.: Η ασφάλεια των δεδομένων είναι ίσως το σημαντικότερο μέρος της πλατφόρμας μας. Χρησιμοποιούμε το Microsoft Azure, την πλέον δημοφιλή και ασφαλή τεχνολογία παγκοσμίως, που υπερκαλύπτει τα παγκόσμια πρότυπα ασφαλείας, αδιαβλητότητας και αξιοπιστίας.

Μ.Μ.: Γιατί να επιλέξει κανείς την Intale για ψηφιακό σύστημα διαχείρισης; Ποια τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της εφαρμογής και της εταιρείας;

Ο.Τ.: Ηρεμία και ασφάλεια είναι η απάντηση. Η μικρή λιανική έχει μια πολύ απαιτητική καθημερινότητα, καθώς ο επιχειρηματίας καλείται παράλληλα να πουλάει, να παραλαμβάνει, να ελέγχει κ.λπ. κ.λπ… ενώ το κάθε προϊόν δίνει στο κατάστημα μόλις 5-10 cents κέρδος ή μέχρι 1-2 ευρώ.

Το Intale Point έρχεται με προεγκαταστημένους χιλιάδες κωδικούς.

Το Intale Point λύνει όλα αυτά τα προβλήματα. Έρχεται με προεγκαταστημένους χιλιάδες κωδικούς για να μπορεί να δουλέψει το κατάστημα από την πρώτη στιγμή, γλιτώνοντας πολλές μέρες δουλειάς. Είναι πανεύκολο στη χρήση και η εκμάθηση του είναι πολύ γρήγορη για τους επιχειρηματίες και το προσωπικό τους. Είναι τα μάτια του επιχειρηματία στο κατάστημα όταν δεν είναι εκεί, αυτοματοποιώντας όλες τις λειτουργίες του καταστήματος και ειδοποιώντας τον έξυπνα αν κάτι δεν δουλεύει όπως πρέπει, γιατί λάθη γίνονται. Παρέχει αυτόματα τον τζίρο και το κέρδος του καταστήματος, για να γνωρίζει ο επιχειρηματίας το πραγματικό του εισόδημα. Τέλος, η εξειδικευμένη γραμμή υποστήριξής μας είναι διαθέσιμη 24 ώρες, 7 μέρες την εβδομάδα, όπως και πολλά καταστήματα άλλωστε.

Στην Intale, με 12 χρόνια εμπειρίας, έχουμε καταφέρει να είμαστε η δημοφιλέστερη εταιρεία του χώρου, παρέχοντας μια πανέξυπνη επαγγελματική λύση που έχουν επιλέξει μακράν οι περισσότεροι επαγγελματίες της μικρής λιανικής. Η αριθμητική υπεροχή μας αλλά και οι συνεργασίες μας με τις μεγαλύτερες αλυσίδες του κλάδου αποδεικνύουν περίτρανα πως αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της αγοράς και παρέχουμε με επιτυχία λύσεις που τις καλύπτουν.

Intale AE
Τηλέφωνο: 210 9211700
Website: www.intale.com