Μάσκες προστασίας από τον όμιλο Πλαστικά Θράκης

Μάσκες προστασίας από τον όμιλο Πλαστικά Θράκης. 

Γραμμή παραγωγής για μάσκες προστασίας ξεκίνησε ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης, προχωρώντας σε επένδυση ύψους 200 χιλ. ευρώ για την εξασφάλιση του απαιτούμενου μηχανολογικού εξοπλισμού.

Αναλυτικά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σκοπός της απόφασης αυτής ήταν αφενός μεν η αξιοποίηση μιας επωφελούς επιχειρηματικής κίνησης αφετέρου η σημαντική κοινωνική προσφορά. Η νέα γραμμή παραγωγής έχει ήδη εγκατασταθεί στις παραγωγικές εγκαταστάσεις του Ομίλου στην Ξάνθη και η παραγωγική της δυναμικότητα  αναμένεται να φθάσει περίπου τις 100 χιλιάδες μάσκες ανά ημέρα.

Ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης δραστηριοποιείται για περισσότερο από 20 χρόνια στην παραγωγή μη υφαντών υφασμάτων από πολυπροπυλένιο, τα οποία χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη από τους παραγωγούς χειρουργικών μασκών και ιατρικών ειδών προστασίας. Η εν λόγω παραγωγή πραγματοποιείται στις παραγωγικές εγκαταστάσεις των θυγατρικών του Ομίλου στην Ξάνθη και στο Forfar της Σκωτίας.

«Είναι αυτονόητο ότι στην περίοδο της πανδημίας την οποία διανύουμε τα ως άνω προϊόντα παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση. Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος με υψηλό το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, έχει αποφασίσει η κάθε μια από τις θυγατρικές αυτές να δώσει προτεραιότητα στην προμήθεια των εν λόγω προϊόντων στην ελληνική αγορά και σε αυτή της Μεγάλης Βρετανίας αντίστοιχα» σημειώνεται στην ανακοίνωση.