Μεγαλύτερα μερίδια

Μεγαλύτερα μερίδια «κυνηγά» η ΕΖΑ. 

Ο διπλασιασμός των πωλήσεων και των μεριδίων της στην αγορά αποτελούν τους  κεντρικούς άξονες των κινήσεων, που πραγματοποιεί η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία πριν μερικούς μήνες απέκτησε πρόσβαση σε 550 σημεία πώλησης, κατόπιν της συμφωνίας της με τον όμιλο Goody’s – Everest Group, ενώ προχώρησε και σε σύμβαση προμήθειας μηχανολογικού εξοπλισμού αναφορικά με την αγορά νέας γραμμής συσκευασίας φιάλης, ύψους 7,5 εκατ. ευρώ.

Το νέο επενδυτικό πλάνο της έζα υπολογίζεται να ανέλθει στα 25 εκατ. ευρώ περίπου μέχρι το 2023, ενώ ένα υπολογίσιμο μέρος των επενδύσεων θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2019. Σημαντικό ρόλο στα σχέδια της ενίσχυσης των μεγεθών της εταιρείας διαδραματίζει και η ενίσχυση των εξαγωγών, με βασικό στόχο τη δυναμικότερη παρουσία στις αγορές της Μέσης Ανατολής και του Αραβικού Κόλπου, με προϊόντα τόσο στην κατηγορία της μπίρας όσο και των soft drinks.

Τα τελευταία πέντε χρόνια η εταιρεία έχει επενδύσει περί τα 15 εκατ. ευρώ. Οι ιδιόκτητες παραγωγικές εγκαταστάσεις της ΕΖΑ εκτείνονται σε 200 στρέμματα, στην Αταλάντη. Πρόκειται για μία σύγχρονη, πλήρως καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής, με 4 γραμμές συσκευασίας 1 γραμμή εμφιάλωσης, 1 γραμμή εγκυτίωσης και 1 γραμμή πλήρωσης βαρελιών με δυνατότητα παραγωγής που υπερβαίνει τα 80.000.000 λίτρα ετησίως. Εκτός της παραγωγής ζύθου, η ΕΖΑ δραστηριοποιείται στην παραγωγή αναψυκτικών, νερών και διαιτητικών σκευασμάτων, χωρίς την χρήση χημικών υποκατάστατων.