VRINO

Η εταιρεία Vrino ιδρύθηκε το 1991, λειτουργεί με έδρα τη Βρύναινα – Ν. Μαγνησίας και διαθέτει υποκατάστημα στην Αθήνα. Η μακρόχρονη, παραδοσιακή οικογενειακή εμπειρία του τοπικού μικροκλίματος και η φυσική προίκα του Όρους Όθρυς ώθησαν τους ιδιοκτήτες στη συσκευασία και διάθεση αρίστων παραδοσιακών Ελληνικών Βοτάνων στην Ελληνική και Διεθνή αγορά. Ο κος Γιάννης Τσοκαράς της Vrinos μίλησε στο Mini market για τη νέα σειρά αρωματικών φυτών της εταιρείας, λέγοντας ότι αποτελείται από δέκα κωδικούς. «Στη Sial 2018 έχουμε βγάλει τα Othrys Farms που έχουν δοκιμαστεί από την Food Expo και πάει πολύ καλά. Είναι περίπου δέκα κωδικοί. Τσάι του βουνού, ρίγανη ματσάκι, τρεις τύπους στο τσάι, και από εκεί και πέρα έχουμε το χαμομήλι, φασκόμηλο, θυμάρι, ρίγανη τριμμένη, βασιλικός, δυόσμος, δενδρολίβανο και φύλλα δάφνης. Αυτά υπάρχουν και στην Ελλάδα κι έχουν ήδη κυκλοφορήσει».

Vrino, Τηλ. : 24220 94259, 210 6445142, web: www.vrino.gr

 

ΖΟΙΝΟΣ

Η ΖΟΙΝΟΣ Α.Ε. είναι μία σύγχρονη πρωτοποριακή εταιρεία υψηλών προδιαγραφών και προοπτικών που κατέχει ηγετική θέση ανάμεσα στις οινοποιητικές εταιρείες της Ελλάδος και συμμετέχει δυναμικά στις μεγαλύτερες οργανώσεις κι ενώσεις του κλάδου, όπως Οίνοι Βορείου Ελλάδος – Δρόμοι του κρασιού της Βορείου Ελλάδος, ΚΕΟΣΟΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΕΔΟΑΟ, Ένωση Αποσταγματοποιών Αμπελοοινικών Προϊόντων.

Το οινοποιείο ΖΟΙΝΟΣ έδωσε το παρόν στη Sial 2018 και ο CΕΟ της εταιρείας κος Κατσανάκης Αθανάσιος μίλησε αποκλειστικά στο Mini Market τονίζοντας ότι η εταιρεία δουλεύει για κάθε έκθεση στην οποία πρόκειται να συμμετάσχει περίπου 4-5 μήνες πριν την έναρξή της με συναντήσεις Β2Β ή κάνοντας γευσιγνωσίες σε χώρους ξενοδοχείων κ.λπ. Η ΖΟΙΝΟΣ παρουσίασε φέτος στην έκθεση τα Premium brands της εταιρείας που μπορούν να σταθούν στην αγορά της Ευρώπης. Πρόκειται για τα δύο ερυθρά «Αρκτούρος» και «Βλάχικο» που παλαιώνονται σε δρύινα βαρέλια. Το Debina Respect , ένα λευκό κρασί στην κατηγορία orange wine, και τα ημιαφρώδη που καθορίζουν την οινική ζώνη της Ζίτσας, λευκό και ροζέ. Όσον αφορά το τι είναι αυτό που κάνει τα προϊόντα ΖΟΙΝΟΣ να ξεχωρίζουν ο κος Κατσανάκης αποκάλυψε ότι είναι η μοναδικότητα των ποικιλιών, που είναι γηγενείς ποικιλίες που ευδοκιμούν μόνο στη ζώνη της Ζίτσας, όπως είναι τα Debina Βλάχικο και Μπεκάρη.

Αναφορικά με τα επόμενα σχέδια της ΖΟΙΝΟΣ, ο κος Κατσανάκης αποκάλυψε ότι εταιρεία τρέχει το 9μηνο με ανάπτυξη 12% και ότι το 2018 ήταν μια καλή χρονιά στον τρύγο. «Το ίδιο ανοδικά τρέχουν και τα αποστάγματα Ηπειρωτικό Τσίπουρο», λέει ο κος Κατσανάκης. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ΖΟΙΝΟΣ Α.Ε. στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγραμματισμού αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του οινοποιείου της στη Ζίτσα, αποσκοπεί στο να συμβάλλει όχι μόνο στη συνεχή καλυτέρευση των παραγόμενων προϊόντων της, αλλά και στη διάδοση κι ενημέρωση της πολυδιάστατης σπουδαιότητας της οινοποιίας, τόσο για την περιοχή μας όσο και για τη χώρα ευρύτερα.

ZOINOS WINERY, Τηλ. 26510 66055, web: www.zoinos.gr

 

Το «Χρυσό» πήρε η Ελλάδα στο Sial 2018 Innovation

H Ελλάδα ισχυροποίησε την παρουσία της στη Sial 2018, καθώς το πρώτο βραβείο του θεσμού Sial 2018 Innovation απέσπασε το ελληνικό προϊόν Namaste kefir (αναψυκτικό με κεφίρ), από το Δρυμό Θεσσαλονίκης μεταξύ 800 προϊόντων, που είχαν προκριθεί στην τελική διαδικασία αξιολόγησης.

Τι κάνει ωστόσο το Namaste κεφίρ να ξεχωρίζει;
Ο παραγωγός του Ιορδάνης Παπαδόπουλος πρόσθεσε το μύκητα κεφίρ, σε φρέσκο χυμό τζίντζερ και λεμονιού, δημιουργώντας ένα προϊόν που δεν περιέχει λακτόζη, συντηρητικά, γλουτένη και λοιπά τεχνητά στοιχεία. Σημειώνεται ότι το Namaste κεφίρ απέσπασε το πρώτο βραβείο, το ασημένιο έλαβε το Pesticide Free Frozen Vegetables In Paper-Based και το χάλκινο το προϊόν Bekids.

Οι εξαγωγείς που βρέθηκαν στην έκθεση είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αγοράς τροφίμων και ποτών ανά γεωγραφική περιοχή ανακαλύπτοντας παράλληλα τα best selling προϊόντα.

Από τη Sial 2018 στην… Anuga 2019

Η Sial 2018 κατάφερε να συγκεντρώσει την προσοχή όλης της βιομηχανίας τροφίμων, καθώς για μία ακόμα χρονιά αποτέλεσε μια μοναδική πλατφόρμα για τη δοκιμή νέων αγορών, τη δρομολόγηση νέων προϊόντων και τη συνάντηση με τους κυριότερους επαγγελματίες του κλάδου, ώστε να συζητήσουν τις νέες προκλήσεις της αγοράς. Καθ’όλη τη διάρκειά της η Sial 2018 αποτέλεσε ένα πραγματικό εργαστήριο με τμήματα Ε&Α από όλο τον κόσμο με σκοπό την τελειοποίηση των καινοτομιών και την παρουσίασή τους κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Όπως ανέφερε ο Διευθυντής του δικτύου SIAL 2018, Nicolas Trentesaux: «Ας μην ξεχνάμε ότι η βιομηχανία τροφίμων είναι μια από τις πιο δυναμικές βιομηχανίες στις περισσότερες χώρες της ομάδας των G20. Η συμμετοχή στη Sial 2018 είναι για να ανακαλύψει κανείς νέες αναπτυξιακές ευκαιρίες και νέες τάσεις και κυρίως για να επωφεληθεί από ένα εξαιρετικό εφαλτήριο, κάνοντας μια εξαιρετική αρχή στην επίτευξη των στόχων της βιομηχανίας τροφίμων».

Ραντεβού τον Οκτώβριο του 2019 στην Anuga!

9+1 καινοτόμα προϊόντα στη Sial

Σημειώνεται ότι οι συνολικές συμμετοχές προϊόντων στην Sial 2018 ανήλθαν στις 2.355 ενώ από αυτά, οι διοργανωτές παρουσίασαν προς δοκιμή στα media μόλις δέκα, ένα εκ των οποίων ήταν ελληνικό, ο καπνιστός τόνος της Κονσερβοποιίας Βορείου Αιγαίου, σε πέντε παραλλαγές.

Τα προϊόντα αναλυτικά είναι:

1. Ατομικά Ψωμάκια – Eatthball της ομώνυμης αυστριακής εταιρείας Εat the Ball, που ψήνονται σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Για την παρασκευή τους δεν χρησιμοποιείται φοινικέλαιο ή γενετικά τροποποιημένες ουσίες και πωλούνται σε συσκευασία των τεσσάρων τεμαχίων.

2. Βρώσιμα πλακίδια με λαχανικά – Co Casse από τη γαλλική εταιρεία Co Casse Food . Τα πλακίδια κυκλοφορούν σε τρεις παραλλαγές γεύσεων με καρότο, με ντομάτα και με παντζάρι και είναι ιδανικά για μαγειρική.

3. Μαρμέλαδα με ολόκληρα κομμάτια φρούτων – Bonne Maman από την ομώνυμη γαλλική εταιρεία. Ο συγκεκριμένος τύπος μαρμελάδας κυκλοφορεί σε γεύσεις νεκταρίνι – βερίκοκο, σε φράουλα και σε βατόμουρο. Έχει μειωμένη περιεκτικότητα ζάχαρης κατά 30%, ενώ το βαζάκι είναι διαφοροποιημένο σε σχέση με το κλασικό της μαρμελάδας, καθώς αυτό έχει διαφορετικό σχήμα και διάφανη επιγραφή.

4. Μαύρη τρούφα σε σκόνη – Spolverato De Tartufo, από την ιταλική εταιρεία Guliano Tartufi. Πρόκειται για σκόνη μαύρης καλοκαιρινής τρούφας σε συσκευασία των 30gr,
προϊόν που προέρχεται από την περιοχή της Pietralunga με συστατικά αλάτι, άμυλο πατάτας, αλεύρι ρυζιού, αφυδατωμένη καλοκαιρινή τρούφα 5% και αφυδατωμένα μανιτάρια.

5. Καπνιστός τόνος Trata από την ελληνική κονσερβοποιία βορείου Αιγαίου που διατίθεται σε πέντε παραλλαγές με καυτερή γεύση τσίλι, με κινόα, με φακές – καλαμπόκι- τσίλι, με λεμόνι – ρίγανη, καθώς και με φυτικό λάδι.

6. Γλυκά σε βαζάκι -Rudolph’s Jars από την ολλανδική de Dessert Meesters BV. Πρόκειται για κομμάτια κέικ με τρεις στρώσεις παγωτού, που κυκλοφορούν σε τρεις γεύσεις: CheeseCake, Strawberry και Going Bananas

7. Μπισκότα με υπερτραφές – green up’ από την Biscuiterie DeL’ Abbaye.

8. Μίνι συσκευασίες – Βubbles με ελαιόλαδο και βαλσάμικο ξύδι –Minioliva, από την Ισπανική Αlcala Oliva χώρα . Τα bubbles περιέχουν εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο κλασικό ή σε γεύσεις και βαλσάμικο ξίδι κλασικό ή με βατόμουρο.

9. Άλειμμα μαύρου σκόρδου – Allioli από την ισπανική Chovi.

10. Mοjito Bio σε ασκό 3L από την γαλλική Les Fees Biο που διατηρείται για έξι εβδομάδες μετά το άνοιγμα και ανήκει στην κατηγορία των vegan προϊόντων, περιέχοντας φυσικό χυμό λεμονιού.