Συσκευασμένα τρόφιμα για μίνι μάρκετ

Μια, πραγματικά, τεράστια γκάμα συσκευασμένων τροφίμων είναι διαθέσιμη για τα ράφια των μίνι μάρκετ. Ο επαγγελματίας, ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησής του, μπορεί να προμηθευτεί από snack και προϊόντα ξηρού φορτίου, μέχρι φρούτα, λαχανικά, ψάρια και πουλερικά. Ακολουθούν ενδεικτικά κάποια από τα προϊόντα που διατίθενται στην ελληνική αγορά κι είναι κατάλληλα για τα καταστήματα της μικρής λιανικής.

Γεύματα με χαμηλά λιπαρά από την Παλίρροια

Γεύματα με χαμηλά λιπαρά από την ΠαλίρροιαΓεύματα που δεν απαιτούν ιδιαίτερη προετοιμασία και διαθέτουν λίγες θερμίδες αναζητά πλέον ένα σημαντικό ποσοστό των καταναλωτών στα ράφια των καταστημάτων. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία Παλίρροια λάνσαρε πρόσφατα στην αγορά 5 γεύματα χαμηλής θερμιδικής αξίας, επεκτείνοντας τη σειρά «Σπιτικά». Συγκεκριμένα, τα πιάτα αυτά είναι μαγειρεμένα παραδοσιακά, με υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, κι αποτελούν κατάλληλη επιλογή για όσους αναζητούν τη γεύση και την ισορροπία στην καθημερινότητά τους. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και συστήνονται σε ένα σωστά σχεδιασμένο διαιτολόγιο, για όσα άτομα θέλουν να προσέξουν το βάρους τους. Τα νέα έτοιμα γεύματα «Σπιτικά» με λιγότερες θερμίδες κυκλοφορούν στα ψυγεία των σούπερ και μίνι μάρκετ σε πράσινες συσκευασίες.

Φρεσκούλης Carrots to go από τη Eurocatering

Ένα συσκευασμένο προϊόν που ανταποκρίνεται στα σύγχρονα διατροφικά πρότυπα κυκλοφορεί στην αγορά από την εταιρεία Eurocatering AΕ. Ο κωδικός Φρεσκούλης Carrots to go απευθύνεται στους καταναλωτές που αναζητούν ένα υγιεινό snack για όλες τις ώρες ή ακολουθούν δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες. Πρόκειται για ένα προϊόν που αποτελεί πηγή Β-καροτίνης (βιταμίνη Α), βοηθάει στις παθήσεις της όρασης, περιέχει βιταμίνη C και φυλλικό οξύ, είναι πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών και φυτική πηγή βήτα καροτίνης. Τα καρότα μίνι καθαρισμένα κυκλοφορούν σε συσκευασία των 200 γραμμαρίων σε όλα τα σημεία λιανικής πώλησης.

Χωριάτικη χορτόπιτα από την Αραμπατζής-Ελληνική Ζύμη

Η βιομηχανία τροφίμων Αραμπατζής-Ελληνική Ζύμη δραστηριοποιείται στον κλάδο των προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης, υποστηρίζοντας την αγορά Food Service, αλλά και την αγορά της λιανικής. Η σειρά των προϊόντων προσφέρει περισσότερους από 20 κωδικούς στην ελληνική αγορά αλλά και στο εξωτερικό, για τους καταναλωτές που αναζητούν συσκευασμένα ποιοτικά προϊόντα. Στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, κι η τετράγωνη χωριάτικη χορτόπιτα, που είναι διαθέσιμη για τα μίνι μάρκετ σε συσκευασία των 850 γραμμαρίων.

Τονοσαλάτα Trata με κινόα

Μία έτοιμη για σερβίρισμα τονοσαλάτα με κινόα και καπνιστό τόνο περιλαμβάνεται στη σειρά προϊόντων Trata, ένα brand γνωστό στην Ελλάδα από τη δεκαετία του ‘70. Πρόκειται για ένα προϊόν τόνου με ιδιαίτερο γευστικό χαρακτήρα, εξαιτίας της ειδικής επεξεργασίας του φυσικού καπνίσματος με ειδικό μείγμα ξύλων. Ο έλεγχος κατά τη διάρκεια του καπνίσματος, αλλά και η επιλογή του ενεργού φυσικού καπνίσματος σε χαμηλές θερμοκρασίες, διασφαλίζει το γευστικό αποτέλεσμα, ενώ τα συστατικά του τόνου, σε συνδυασμό με την κινόα και μια ποικιλία από λαχανικά, συνθέτουν ένα υγιεινό γεύμα, βασισμένο στον τόνο. Αποτελεί προϊόν ελληνικής παραγωγής και κυκλοφορεί σε συσκευασία των 160 γραμμαρίων.

Έτοιμα φύλλα «τόσο απλά» από την alfa

Με συσκευασμένα φύλλα για πίτα έχει επεκτείνει τη γκάμα των προϊόντων της η εταιρεία Alfa, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διάθεση κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης. Πρόκειται για τον κωδικό «τόσο απλά», που διευκολύνει την παρασκευή πίτας, καθώς η συσκευασία περιέχει έτοιμα, λεπτά, χωριάτικα φύλλα σε δύο στρώσεις, που δεν χρειάζονται απόψυξη κι είναι ήδη αλειμμένα με ελαιόλαδο, σε χάρτινο ταψάκι, για να ψηθεί η πίτα κατευθείαν στον φούρνο. Το μόνο που πρέπει να κάνει ο καταναλωτής είναι να τοποθετήσει τη γέμιση της αρεσκείας του. Το προϊόν είναι διαθέσιμο στην αγορά σε συσκευασία των 600 γραμμαρίων.

Καπνιστά προϊόντα «το Τζάκι» από την εταιρεία KRIVEK

Η εταιρεία KRIVEK, που δραστηριοποιείται στην περιοχή Χερσονήσου, στην Κρήτη, έχει λανσάρει στην αγορά μια σειρά καπνιστών προϊόντων από 100% εκλεκτό κρέας με κρητικά μπαχαρικά, ακολουθώντας τον αυθεντικό, παραδοσιακό τρόπο επεξεργασίας. Τα προϊόντα είναι ψημένα και καπνισμένα με φυσικό ξύλο, βασισμένα στις γνήσιες κρητικές συνταγές, πιστοποιημένα με το σήμα «Κρήτη» και σύμφωνα με το διεθνές σύστημα διαχείρισης ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων. Για τα καταστήματα μικρής λιανικής διατίθενται οι κωδικοί: Παραδοσιακό απάκι από μπριζόλα, Πανσέτα καπνιστή, Μπριζόλα καπνιστή, Κοτόπουλο φιλέτο καπνιστό, Παραδοσιακό λουκάνικο ξιδάτο.