Η εταιρεία THIRSTY FRUITS ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2015 στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας από μια μικρή ομάδα γεωπόνων – τεχνολόγων τροφίμων, με σκοπό να καλύψει την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για ελληνικά αποξηραμένα φρούτα. Όραμά της είναι να προάγει την αναβαθμισμένη ποιότητα των ελληνικών φρούτων και σε συνδυασμό με την υψηλή της τεχνογνωσία, να δημιουργήσει μια ευρεία γκάμα αποξηραμένων φρούτων, γευστικά ανώτερων από κάθε άλλη. Στο περιοδικό μας μίλησε ο κ. Λάζαρος Γκούγιας, Γεωπόνος – Επιστήμων Τεχνολόγος Τροφίμων, ένας εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας.

Της Μαρίας Γεωργιάδου

Αποξηραμένα φρούτα: Η νέα τάση!

Ποια είναι η THIRSTY FRUITS; Τι πρέπει να γνωρίζει κάποιος για την εταιρεία σας;

Η Thirsty Fruits είναι μια εταιρία παραγωγής Ελληνικών αποξηραμένων φρούτων, με έδρα το Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Όπως δηλώνει και το όνομά της οραματίζεται να καλύψει την δίψα όλων εκείνων που αναζητούν το καλύτερο για την διατροφή τους. Η εταιρία απαρτίζεται από Γεωπόνους Τεχνολόγους τροφίμων που προσπαθούν συνεχώς να εφαρμόζουν νέες τεχνολογίες για την σωστή αφυδάτωση των φρούτων. Έτσι, τα προϊόντα μας είναι αυτούσια τα φρούτα «διψασμένα», που μπορούν να αναδεικνύουν όλα τα αρώματα και τις γεύσεις τους χωρίς καμία προθήκη ζάχαρης. Όλα αυτά γίνονται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας πιστοποιημένες με ISO22000 για την διασφάλιση της ποιότητας των τελικών προϊόντων μας.

Πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με το συγκεκριμένο αντικείμενο;

Ανήσυχος και ο ίδιος για θέματα διατροφής κατέφευγα συχνά στα αποξηραμένα φρούτα, ως ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ. Ωστόσο, προς μεγάλη μου απογοήτευση όταν έψαχνα στην αγορά έβρισκα κυρίως εισαγόμενα αποξηραμένα φρούτα με τα περισσότερα από αυτά να έχουν πρόσθετη ζάχαρη, ενώ σχεδόν από κανένα δεν έλειπαν διάφορα συντηρητικά ακόμα και θειώδη. Για ποιο λόγο ένα προϊόν που είναι από την φύση του τόσο υγιεινό και γευστικό να γίνεται τελικά επιβαρυντικό για την υγεία μας;

Με την συμβολή της επιστημονικής μας κατάρτισης και της πρότερης επαγγελματικής μας εμπειρίας αποφασίσαμε λοιπόν να δοκιμάσουμε να αποξηράνουμε Ελληνικά φρούτα. Η επιλογή των φρούτων γίνεται με προσοχή και μόνο στο κατάλληλο επίπεδο ωρίμανσης. Η επεξεργασία έκτοτε γίνεται με απόλυτα φυσικούς τρόπους, χωρίς να προσθέσουμε κανένα συντηρητικό για να διατηρηθούν.

Το σημαντικότερο είναι πως μπορούμε πια να απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας σνακ χωρίς καμία προσθήκη ζάχαρης και να διατηρήσουμε έτσι στο μέγιστο τα οφέλη των αποξηραμένων φρούτων.

Πιστεύετε ότι το ελληνικό καταναλωτικό κοινό θα ανταποκριθεί στην ιδέα των αποξηραμένων φρούτων ως σνακ;

Ήδη ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό. Θεωρώ πως το καταναλωτικό κοινό είναι προσανατολισμένο σε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής και τα αποξηραμένα φρούτα σύμφωνα με επιστήμονες διατροφολόγους είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας ισορροπημένης διατροφής. Στο εξωτερικό είναι ήδη πολύ διαδεδομένα, ενώ τα τελευταία χρόνια και στην χώρα μας φαίνεται στροφή προς αυτήν την κατεύθυνση. Εμείς θέλουμε να συμβάλλουμε σε αυτό παρέχοντας ποιοτικά προϊόντα με ανώτερη γεύση.

Μέχρι τώρα οι πωλήσεις σας πηγαίνουν καλά;

Προμηθεύουμε περίπου 120 καταστήματα, κυρίως καταστήματα delicatessen, οπωροπωλεία και mini markets στην Αττική, που κάποιος μπορεί να βρει τα προϊόντα μας. Συνεχώς αναπτύσσουμε το δίκτυό μας για να έχουν πρόσβαση όλο και περισσότεροι καταναλωτές. Στην ιστοσελίδα μας www.thirstyfruits.gr μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να δει αναλυτικά τα σημεία πώλησης και να βρει έτσι το πλησιέστερο σημείο που τον εξυπηρετεί.