Αυξάνεται η γκάμα των επιλογών για τα μίνι μάρκετ

Οι νέες τάσεις στο κανάλι των αναψυκτικών και των χυμών τα τελευταία χρόνια έχουν οδηγήσει στο λανσάρισμα πλήθους πρωτοποριακών κωδικών από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια αγορά. Οι επιλογές για τους επαγγελματίες της αγοράς είναι άφθονες και οι ίδιοι μπορούν να γεμίσουν τα ράφια και τα ψυγεία τους με προϊόντα, διαλέγοντας εκείνα με τη μεγαλύτερη ζήτηση ανάλογα με τις προτιμήσεις των πελατών τους, αλλά και με τα δικά τους περιθώρια κέρδους. Ακολουθούν ενδεικτικά κάποια από τα προϊόντα της κατηγορίας.

Fanta και Coca-Cola Zero σε πολυσυσκευασίες από 100% ανακυκλώσιμο χαρτόνι

Νέες πολυσυσκευασίες αλουμινίου με KeelClip, που καταργούν την πλαστική μεμβράνη και μειώνουν τη χρήση του πλαστικού κατά 540 τόνους ετησίως, παρουσίασε η Coca-Cola στην Ελλάδα για τα προϊόντα Coca-Cola Zero και Fanta. Η νέα συσκευασία, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, είναι από 100% ανακυκλώσιμο χαρτόνι, ελαφριά και πρακτική και επιτρέπει τη χρήση λιγότερων υλικών συσκευασίας συνολικά. Οι νέες συσκευασίες παράγονται στην Ελλάδα, στο Σχηματάρι Mega-Plant της Coca-Cola Τρία Έψιλον, μετά την επένδυση ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ στην παραγωγική μονάδα, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση για «Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα». Κάθε μορφή συσκευασίας έχει ξεχωριστή αξία και ρόλο, είτε είναι από γυαλί, από αλουμίνιο, από πλαστικό PET, είτε αφορά επαναγεμιζόμενες συσκευασίες ή λύσεις χωρίς καθόλου συσκευασία.

Φυσικοί χυμοί GOJI SPIRIT

Αναγνωρίζοντας τη νέα τάση των καταναλωτών να επιλέγουν υγιεινές εναλλακτικές στους χυμούς, η ελληνική εταιρεία GOJI SPIRIT έχει λανσάρει τους φυσικούς χυμούς με το superfood goji berry. Οι χυμοί GOJI SPIRIT είναι: • Χωρίς προσθήκη ζάχαρης
• Με υψηλή περιεκτικότητα σε Βιταμίνη C, που προέρχεται από το superfood • Πιστοποιημένοι Vegan • 100 % φυσικοί στυμμένοι και όχι από συμπυκνώματα • Χωρίς συντηρητικά
• 100% βιολογικοί • Χωρίς γλουτένη
• 100% ελληνικό προϊόν • Βραβευμένοι σε διεθνείς διαγωνισμούς γεύσης.
Οι κωδικοί Goji-Μήλο και Goji-Πορτοκάλι κυκλοφορούν σε γυάλινο μπουκάλι των 200 ml σε premium εμφάνιση.

Xυμοί LIFE μακράς διαρκείας σε ανανεωμένη συσκευασία

Οι χυμοί αποτελούν μια κατηγορία προϊόντων ζωτικής σημασίας για τα καταστήματα της μικρής λιανικής, που παρουσιάζει αυξημένη ζήτηση ιδιαίτερα σε περιόδους με υψηλές θερμοκρασίες. Ο επαγγελματίας έχει στη διάθεσή του πολυάριθμους κωδικούς χυμών, προκειμένου να επιλέξει αυτούς που εξυπηρετούν τις ανάγκες της επιχείρησής του. Μια πρόταση κατάλληλη για μίνι μάρκετ αποτελούν και οι χυμοί LIFE μακράς διαρκείας από τη Δέλτα. Η εταιρεία έχει επαναλανσάρει τη σειρά με 5 διαφορετικούς συνδυασμούς από 100% ελληνικά φρούτα. Στην αγορά είναι διαθέσιμοι οι κωδικοί Πορτοκάλι, Καρότο, Βερίκοκο, Μήλο και Λεμόνι, σε συσκευασίες του 1 L και των 300 ml. Ο χυμός LIFE μακράς διαρκείας «επανασυστήνεται» στο κοινό, σε νέα συσκευασία που αναδεικνύει την ποιότητα και τη φρεσκάδα των φρούτων, τα οποία επιλέγονται ένα προς ένα από φημισμένες ποικιλίες του τόπου μας, σύμφωνα με την εταιρεία.

Tuborg mixers σε νέους γευστικούς συνδυασμούς

Με δύο νέα αναψυκτικά, κατάλληλα και για τα ψυγεία της μικρής λιανικής, ενισχύθηκε η γκάμα της γνωστής μάρκας Tuborg. Πρόκειται για τους κωδικούς Tuborg mixers Pink Grapefruit-Σαγκουίνι και Ανανάς-Λάιμ-Δυόσμος. Το αναψυκτικό Pink Grapefruit-Σαγκουίνι είναι ένας συνδυασμός εσπεριδοειδών, σε ροζ χρώμα, που ισορροπεί σε γλυκιές και όξινες γεύσεις. Tο Ανανάς-Λάιμ-Δυόσμος είναι μια γλυκιά και δροσιστική πρόταση, που θυμίζει ένα virgin cocktail λόγω του συνδυασμού φρούτου-εσπεριδοειδούς και βοτάνου. Οι δύο νέες γεύσεις καταναλώνονται τόσο σκέτες με πάγο όσο και συνδυασμένες με αλκοόλ, για τη δημιουργία καλοκαιρινών cocktails. Διατίθενται σε νέες, γεμάτες χρώμα συσκευασίες των 330 ml, που βασίζονται στη νέα εικαστική ταυτότητα της μάρκας.

ΒΙΚΟΣ Pink Grapefruit

Με νέες προτάσεις συνεχίζει να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της η Ηπειρωτική Εταιρεία Εμφιαλώσεων, η οποία πρόσφατα λάνσαρε στην αγορά το νέο αναψυκτικό ΒΙΚΟΣ Pink Grapefruit. Με τον νέο αυτόν κωδικό, η Βίκος πραγματοποίησε «άνοιγμα» στην κατηγορία των mixers που το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη, κερδίζοντας έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Το ΒΙΚΟΣ Pink Grapefruit αποτελεί ένα ροζ αναψυκτικό που παράγεται με φυσικό μεταλλικό νερό και κυκλοφορεί σε pet, 100% ανακυκλώσιμη φιάλη των 330 ml. Αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση σε soft drink, που μπορεί να καταναλωθεί σκέτη ή να αποτελέσει συστατικό για την παρασκευή κοκτέιλ.