νηστήσιμαΜακεδονία ΟΕ

Η εταιρεία Μακεδονία ΟΕ ιδρύθηκε το 1980 στη Θεσσαλονίκη με σκοπό την παραγωγή χειροποίητων παραδοσιακών εδεσμάτων. Είναι η πιο παλιά εταιρεία στον κλάδο της και είναι γνωστή για την εξαίρετη ποιότητα και την πλούσια γεύση των προϊόντων της, τις προσιτές τιμές της και την άμεση και γρήγορη εξυπηρέτηση των πελατών της.

H Μακεδονία ΟΕ από τα πρώτα της βήματα το 1980, εστίασε την προσοχή της στην καλή ποιότητα και υγιεινή των πρώτων υλών που χρησιμοποιεί. Πίστεψε ότι με τη διαλογή των καλύτερων υλικών θα πετύχαινε τη μοναδική και ιδιαίτερη της γεύση.

Η εταιρεία δίνει πάντα μεγάλη σημασία στην ικανοποίηση του πελάτη και γι’ αυτό σήμερα όλοι γνωρίζουν για τις γεύσεις της. Ως αποτέλεσμα η εταιρεία έχει αποκτήσει ένα πιστό καταναλωτικό κοινό στα σούπερ μάρκετ και στα Cash&Carry. Η εταιρεία έχει στόχο να εξελίσσεται, δημιουργώντας νέα καινοτόμα προϊόντα (όπως την ελληνική τυροσαλάτα) και νέες συσκευασίες (όπως την τριπλέτα).

Το δίκτυο διανομής επικεντρώνεται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης πανελληνίως. Επίσης από τη δεκαετία του ’90, η εταιρεία παρουσιάζει εξαγωγική δραστηριότητα κυρίως στην Ευρώπη και συγκεκριμένα σε Γερμάνια, Αυστρία, Ιταλία, Γαλλία και Ελβετία.

Website: www.makedoniasalads.com Τηλ: 23990 51138

ΑVOEL IKE νηστήσιμα

Το 1971 η οικογένεια Λεράκη αποφάσισε να δημιουργήσει μία από τις πρώτες φυτείες αβοκάντο της Κρήτης, στην περιοχή Μουρνιές στα Χανιά. Το ήπιο υποτροπικό κλίμα της κρητικής γη και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής έκαναν γρήγορα μια δύσκολη καλλιέργεια, επιτυχημένη. Η καλλιέργεια αυτή ακόμα και σήμερα αποδίδει άνω των 5 τόνων καρπού ανά έτος και αποτελεί ένα ποσοστό της πρώτης ύλης των προϊόντων μας.

Σαράντα και πλέον χρόνια μετά, η εταιρεία AVOEL, μετά από τρία έτη ερευνητικής δουλειάς, κατάφερε να αναπτύξει μια σειρά προϊόντων βασισμένη στο φρέσκο αβοκάντο, την οποία το κοινό μπορεί να απολαύσει, παίρνοντας όλα τα ευεργετικά στοιχεία του φρέσκου πολτού σε ιδιαίτερες γεύσεις Κρητικής & Μεσογειακής Διατροφής.

Οι καταναλωτές μπορούν με τα προϊόντα της εταιρείας, να αντικαταστήσουν τροφές βασισμένες σε σκόνες, σε τεχνητά χρώματα και σε πρόσθετα ζωικής προέλευσης, με προϊόντα φυτικής προέλευσης.

Website: www.info@avoel.com Τηλ: 6946685353

Εν αναμονή της Μεγάλης Εβδομάδας

Αυτό που προκύπτει και από την επικοινωνία με τα καταστήματα, είναι ότι τα σαρακοστιανά προϊόντα έχουν μικρή ζήτηση στη μικρή λιανική, με τις όποιες πωλήσεις να αφορούν κυρίως τον χαλβά και κάποιες κονσέρβες.

Το σίγουρο είναι όμως, ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα, τα νηστίσιμα έχουν αρκετά μεγαλύτερη ζήτηση και καλό θα είναι κάθε κατάστημα της μικρής λιανική να είναι προετοιμασμένο για την ικανοποίηση των καταναλωτών και σε αυτόν τον ιδιαίτερο τομέα, τόσο για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους όσο και για μεγαλύτερα κέρδη. Καλό Πάσχα!

Προσοχή στις κονσέρβες

νηστήσιμαΙδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνουμε και στις κονσέρβες, που αποτελούν ένα από τα βασικά προϊόντα πώλησης στα μίνι μάρκετ και στα παντοπωλεία, αυτές τις ημέρες. Στις κονσέρβες προσέχουμε τα εξής:

  • Την ετικέτα της κονσέρβας. Πρέπει να αναγράφονται τα συστατικά που περιέχει, το βάρος και η επωνυμία του παρασκευαστή.
  • Την ημερομηνία παραγωγής, στις δε παστεριωμένες και την ημερομηνία λήξης της συντήρησης.
  • Ιδιαίτερη προσοχή! Οι κονσέρβες δεν πρέπει να είναι διογκωμένες, παραμορφωμένες ή σκουριασμένες, αλλά και να μην παρουσιάζουν αλλοιώσεις στη σύσταση και το χρώμα ή να έχουν δυσάρεστη οσμή και γεύση, όταν τις ανοίγουμε.
  • Ο ταραμάς πρέπει να έχει ευχάριστη και όχι ξινή γεύση.
  • Η λαγάνα λόγω της μεγάλης ζήτησης που έχει την Καθαρά Δευτέρα, πρέπει να είναι πάνω απ’ όλα καλοψημένη.