ρόδι

Τα τελευταία χρόνια, ο χυμός ροδιού έχει αρχίσει να γίνεται αγαπημένη συνήθεια των ελλήνων καταναλωτών, χάρη στις πολλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που διαθέτει το ρόδι. Ο κ. Στέλιος Κωνσταντινίδης, γεωπόνος και υπεύθυνος πωλήσεων της Pom Star, μιλάει στο περιοδικό μας για τα προϊόντα της εταιρείας, καθώς και για τη διαδικασία παραγωγής τους.

Της Μαρίας Γεωργιάδου

Ηεταιρεία ΡΟΔΙ ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε, ιδιοκτησίας του κ. Στέφανου Κασσίδη, ιδρύθηκε το 2006, φυτεύοντας ροδιές σε περισσότερα από 12.000 στρέμματα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Σε συνεργασία με ινστιτούτα του εξωτερικού προσφέρει το know how της καλλιέργειας στους συνεργάτες-καλλιεργητές της εταιρείας, με υπευθυνότητα και συνεχή έρευνα.

Εκτός από τις ιδιόκτητες εκτάσεις της, η ΡΟΔΙ ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε συνεργάζεται με ένα εκτεταμένο δίκτυο καλλιεργητών, βάση του μοντέλου της συμβολαιακής γεωργίας. Πάνω από 450 καλλιεργητές εμπιστεύονται την εταιρεία για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση άρτιων πιστοποιημένων καλλιεργειών ροδιάς από το 2006.

ροδι ελλας
Στην ιδιόκτητη έκταση των 32 στρεμμάτων, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Δυτικής Πέλλας, άρχισε στο τέλος του 2008 η κατασκευή της πρότυπης μονάδας επεξεργασίας ροδιού της ΡΟΔΙ ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε.

Είναι αλήθεια ότι οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια, κάνοντας ουσιαστικά μια στροφή σε προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας. Αυτός πιστεύω ότι είναι ο κυριότερος λόγος επιτυχίας των προϊόντων μας

Στη δομημένη έκταση των 9.900τ.μ. εγκαταστάθηκαν μηχανήματα διαλογής και προεπεξεργασίας ροδιού 20.000 κιλών ανά ώρα, μηχάνημα αποφλοίωσης και συσκευασίας του ροδιού σε μορφή σπυριού, μηχάνημα χυμοποίησης και ψυγεία συνολικής έκτασης 3.600τμ. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο αποτελεί τη μεγαλύτερη μονάδα επεξεργασίας ροδιού στην Ελλάδα.
«Η ιδέα της εγκατάστασης της συγκεκριμένης καλλιέργειας γεννήθηκε από τον ίδιο τον κ. Κασσίδη, που είδε ότι υπάρχουν οι κατάλληλες κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες για την καλλιέργεια ροδιού στην Ελλάδα και μπορούν να πραγματοποιηθούν με ελάχιστο ρίσκο για τον παραγωγό. Φυσικά, υπήρξε αρχικά μία έρευνα παγκοσμίως, γιατί ούτως ή άλλως το συγκεκριμένο φρούτο, παρ’ όλες τις πολύ καλές του ιδιότητες, αντιοξειδωτικές και άλλες, παρέμενε ελλειμματικό μέχρι και σήμερα», μας είπε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Ο χυμός ροδιού

ροδι ελλας«Από το 2011, έχουμε περάσει στην εργοστασιακή καθετοποίηση, δημιουργώντας μια σειρά από προϊόντα βασισμένα στο ρόδι. Στην κορυφή αυτών των προϊόντων βρίσκεται ο 100% φυσικός χυμός ροδιού της Pom Star. Ο χυμός παρέχεται στους καταναλωτές σε κατεψυγμένη μορφή, δίχως να έχει υποστεί παστερίωση. Με αυτόν τον τρόπο διατηρεί αναλλοίωτα όλα τα χαρακτηριστικά του και την υπέροχη γεύση του

Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο δεν επιλέχτηκε η παστερίωση είναι ότι αλλοιώνει τη γεύση του χυμού, αφήνοντας μια μεταλλική γεύση και τον κάνει στυφό. Είναι μεγάλη υπόθεση εξάλλου, να μπορεί ο καταναλωτής να έχει ένα προϊόν που μετά τη βαθμιαία απόψυξη του δε διαφέρει σε τίποτα από τον φρεσκοστυμμένο χυμό που θα έφτιαχνε ο ίδιος στο σπίτι του, 365 ημέρες τον χρόνο.

Σημειωτέον, ότι ο φυσικός χυμός ροδιού περιέχει πλούσιες βιταμίνες τις οποίες ο οργανισμός μας χρειάζεται σε καθημερινή βάση.