Πλήθος ετικετών στα ψυγεία των μίνι μάρκετ

ΖυθοποιίεςΗ αύξηση των μικρών ζυθοποιείων στην Ελλάδα είναι εντυπωσιακή τα τελευταία χρόνια, γεγονός που έχει οδηγήσει και στην «εκτόξευση» της προσφοράς και σε ελληνικές ετικέτες, οι οποίες κερδίζουν σιγά σιγά τη δική τους θέση στα ψυγεία, δίπλα στα «δυνατά» brands της αγοράς. Ο επαγγελματίας του μίνι μάρκετ έχει έτσι τη δυνατότητα να αυξήσει και τις δικές του προτάσεις προς τους καταναλωτές, προσφέροντας μία ευρεία γκάμα από μπίρες, μέσα από τη συνεργασία του με περισσότερες ζυθοποιίες. Ενδεικτικά, ακολουθούν κάποιες από αυτές.

Ολυμπιακή Ζυθοποιία

H Ολυμπιακή Ζυθοποιία αποτελεί ισχυρό σχήμα στην εγχώρια αγορά μπίρας και δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση των εταιρειών Μύθος Ζυθοποιία και Ολυμπιακή Ζυθοποιία. Διαθέτει 2 ιδιόκτητες μονάδες παραγωγής στη Σίνδο και τη Ριτσώνα, όπου παράγονται τα προϊόντα FIX Hellas, FIX Dark, FIX Άνευ, Μythos, Mythos Radler, Kaiser, Henninger, Tuborg Soda, Τuborg Tonic Water και η σειρά Tuborg Lemon / Lime-Green Tea / Orange-Cinnamon Soda.
H εταιρεία αξιοποιεί εκτενές δίκτυο συνεργατών, προμηθευτών και σημείων πώλησης, τόσο εντός όσο κι εκτός συνόρων, με παρουσία σε περισσότερες από 35 χώρες και στις 5 ηπείρους, ενώ παράλληλα εισάγει και διανέμει στην Ελλάδα διεθνώς αναγνωρισμένες μάρκες, όπως τη δανέζικη Carlsberg, τη γαλλική Kronenbourg 1664 Blanc, τη μεξικάνικη Corona Extra, τις ιρλανδικές Guinness και Kilkenny, τη βέλγικη Grimbergen, την ιταλική Angelo Poretti, τη βαυαρική weissbier Schneider Weisse, τον ιρλανδικό μηλίτη Magners και τον ανθρακούχο μηλίτη Somersby.
Στο πλαίσιο ενός στοχευμένου επιχειρηματικού σχεδιασμού που θέτει στο επίκεντρο τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων που ανταποκρίνονται πλήρως στις καταναλωτικές απαιτήσεις και την παράλληλη και διαρκή εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού της, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία εστιάζει στην υλοποίηση του αναπτυξιακού επενδυτικού της πλάνου. Με πίστη στις προοπτικές κι ευκαιρίες του ελληνικού επιχειρείν, η εταιρεία επιδιώκει την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε αγορές του εξωτερικού, ενώ την ίδια στιγμή εστιάζει στην υλοποίηση πρωτοβουλιών ουσιαστικής προσφοράς που δημιουργούν προστιθέμενη αξία στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, με σταθερό βηματισμό και έντονη εξωστρέφεια, αναπτύσσεται δυναμικά, δημιουργώντας τις απαραίτητες συνθήκες για περαιτέρω εξέλιξη κι ανάπτυξη του κλάδου της ζυθοποιίας στην Ελλάδα.

Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1963 από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών. Tο 1965 τέθηκε σε λειτουργία το πρώτο εργοστάσιο στην Αθήνα, το οποίο παρήγε την μπίρα Amstel. Το δεύτερο εργοστάσιο άνοιξε το 1974 στη Θεσσαλονίκη, επεκτείνοντας την παραγωγή.
Το 1981 η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ξεκίνησε την παραγωγή της μπίρας Heineken και το 1985 η επέκτασή της συνεχίστηκε με ένα τρίτο εργοστάσιο στην Πάτρα. Το 1990, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ξεκίνησε την παραγωγή της μη αλκοολούχου μπίρας Buckler και το 1993 την εμφιάλωση του Φυσικού Μεταλλικού Νερού Ιόλη σε σύγχρονες εγκαταστάσεις στη Λαμία. Παράλληλα, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία εμπλουτίζεται με μεγάλα ονόματα εισαγόμενων μπιρών, όπως Erdinger, Murphy’s Irish Stout και Red, Duvel, Chimay, Kirin, McFarland, Carib και Desperados. Το 1999, η εταιρεία ξεκίνησε την παραγωγή της αλσατικής προέλευσης μπίρας Fischer, ενώ το 2000 ακολούθησε η παραγωγή της παραδοσιακής ελληνικής μπίρας ΑΛΦΑ. Σήμερα, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία εξάγει τα προϊόντα της σε 30 χώρες, στην Ευρώπη, την Αφρική και την Αμερική.

ΒΑΠ Κουγιός

Η εταιρεία ΒΑΠ έχει έδρα τη Ρόδο αλλά δραστηριοποιείται σε όλα τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει αναψυκτικά, νερό, χυμούς, μπίρα και πλέον τσάι με γεύσεις, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του επαγγελματία και των καταναλωτών. Η εταιρεία ΒΑΠ Π. ΚΟΥΓΙΟΣ ΑΒΕΕ αποφάσισε να μπει στον χώρο της μπίρας το 2006. Έτσι, ξεκίνησε την πρώτη φασόν παραγωγή μπίρας ΒΑΠ σε βαρέλι 30L και 50L από τις Ελληνικές Μικροζυθοποιίες για λογαριασμό της ΒΑΠ Π. ΚΟΥΓΙΟΣ ΑΒΕΕ.
Η εταιρεία, θέλοντας να έχει ένα δυναμικό παρόν με προοπτική στον τομέα της ζυθοποιίας και συγχρόνως να ενδυναμώσει την τοπική βιομηχανία και παραγωγή της Δωδεκανήσου, αποφάσισε την εγκατάσταση και λειτουργία μίας νέας μονάδας ζυθοποιίας στην περιοχή Τσαΐρι της Ρόδου η οποία ολοκληρώθηκε το 2009. Η παραγωγή της μπίρας αρχικά περιορίστηκε στην παραγωγή σε βαρέλι 30L και 50L και τον Μάιο του 2012 προχώρησε στην εμφιάλωση της Zythos Vap σε γυάλινη φιάλη 330ml και 500ml, καθώς και σε κυτίο των 330ml.

Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης

Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης ιδρύθηκε το 1989 κι αποτελεί τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία μπίρας στην Ελλάδα. Σε όλη της την πορεία, διαγράφει αναπτυξιακή τροχιά, ενώ διαθέτει διεθνώς βραβευμένα προϊόντα. Από την αρχή της λειτουργίας της μέχρι σήμερα, η εταιρεία διευρύνει διαρκώς τον κύκλο εργασιών της, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερους καταναλωτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το ζυθοποιείο βρίσκεται στην Αταλάντη Φθιώτιδας κι έχει δυνατότητα παραγωγής που ξεπερνά πλέον τα 80.000.000 λίτρα ανά έτος. Στην παραγωγική διαδικασία χρησιμοποιούνται πρώτες ύλες ανώτερης ποιότητας, όπως αρτεσιανό νερό από τον υδροφόρο ορίζοντα του Παρνασσού, επιλεγμένες ποικιλίες καλοκαιρινών εξάκλωνων κριθαριών τύπου Scarlet και Prestige κι εκλεκτοί αρωματικοί λυκίσκοι.