Septem

Η μικροζυθοποιία Septem δημιουργήθηκε στο Ωρολόγιο Εύβοιας από τον χημικό – οινολόγο Σοφοκλή Παναγιώτου και τον οικονομολόγο Γεώργιο Παναγιώτου τον Ιούνιο του 2009, με σκοπό τη διάθεση φρέσκιας, μη παστεριωμένης μπίρας στην αγορά. Στόχος της εταιρείας είναι να παρέχει στους πελάτες της φρέσκα, υψηλής ποιότητας προϊόντα, μέσα από την αξιοποίηση του αρωματικού και γευστικού πλούτου της βύνης και του λυκίσκου και την αναζήτηση και δημιουργία νέων διαφοροποιημένων γεύσεων. Παράγει αποκλειστικά μη παστεριωμένη μπίρα, προκειμένου να μην αλλοιώνονται τα γευστικά χαρακτηριστικά της με τη θερμική κατεργασία της παστερίωσης, η οποία διατίθεται και στα καταστήματα μικρής λιανικής.

Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης

Το 2010 τρεις φίλοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη δική τους μικροζυθοποιία και κάπως έτσι προέκυψε η Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης, γνωστή για τη μπίρα Σκνίπα. Η εταιρεία παράγει φρέσκια μπίρα, απαστερίωτη κι αφιλτράριστη, με πλούσια αρώματα και γεύση. Έκτος από τη μπίρα Σκνίπα, η οικογένεια προϊόντων της μικροζυθοποιίας έχει επεκταθεί με την μπίρα Σαλονικιά, που πήρε το όνομά της από την πόλη καταγωγής της.

Ζυθοποιία Χίου

Ο Μάνος Ναζλίδης δημιούργησε τη μικροζυθοποιία Χίου το 2010 στον Κάμπο Χίου. Το 2012 ξεκίνησε την παραγωγή κι εμφιάλωση της Φρέσκιας Μπίρας Χίου που αποτελεί μια καινοτόμο πρόταση στην αγορά. Η εμφιάλωσή της γίνεται πάντα αφιλτράριστη και απαστερίωτη, για να διατηρείται όλη η γεύση και τα χαρακτηριστικά μιας πραγματικής μπίρας. Τον Σεπτέμβριο του 2012 ξεκίνησε τη διάθεση της μπίρας κι εκτός Χίου, σε επιλεγμένα σημεία στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, διευρύνοντας παράλληλα με νέους κωδικούς τη σειρά προϊόντων της.

Κορινθιακή Ζυθοποιία

Η Κορινθιακή Ζυθοποιία Α.Ε. είναι η πρώτη εταιρεία μικροζυθοποιίας, παραγωγής κι εμπορίας μπίρας στην Κορινθία. Ιδρύθηκε το 2014 από τον Γιώργο Μουρούτσο και τον Χαράλαμπο Ντιγκιρλάκη. Λειτουργεί με έδρα τα Κρητικά Αρχαίας Κορίνθου, παράγοντας μπίρες απαστερίωτες κι αφιλτράριστες που διατηρούν όλα τα φυσικά συστατικά της μπίρας. Σήμερα έχει καταφέρει να εδραιώσει το brand της, Canal Dive, στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου.

Καρούλιας

Η Β.Σ. Καρούλιας είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες οίνων κι αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Η εταιρεία διαθέτει εμπειρία πολλών δεκαετιών στον χώρο και προσφέρει ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων. Ανάμεσα στα διεθνή σήματα που σήμερα διακινεί η Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων τα METAXA, Stolichnaya, Remy Martin, Cointreau, Label 5, Raven Rare, Mount Gay Rum, Ocho Tequila, Bulldog Gin, Jagermeister, Bruichladdich, The Botanist, Glen Μoray, Southern Comfort, Buffalo Trace, Puddy κ.ά. Παράλληλα, διαθέτει το τσίπουρο και τα αποστάγματα σταφυλιού Τσιλιλή, το Ούζο Πλωμαρίου Πιτσιλαδή και το Καζανιστό Ούζο Στουπάκη, το Oύζο 12, τα λικέρ Homericon, καθώς και μία σειρά από ελληνικούς οίνους των Κτημάτων Κυρ-Γιάννη, Αβαντίς, Τρουπή, Μπαραφάκα, Γαβαλά, Nτουράκη κ.ά., καθώς επίσης κι ένα εκτεταμένο portfolio από ποιοτικές ετικέτες μπίρας και μη αλκοολούχων αναψυκτικών, προϊόντων καφέ (espresso και φίλτρου) και τσαγιού. Ζυθοποιίες

Prodrinks

Η εταιρεία Prodrinks διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της πλήθος κωδικών που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των καταστημάτων μικρής λιανικής, μεταξύ των οποίων κι η ετικέτα koppaberg στις μπίρες. Η εταιρεία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 2007 στην Αθήνα και σήμερα αποτελεί μια αναπτυσσόμενη εταιρεία εισαγωγών, εμπορίας και διακίνησης τροφίμων και ποτών.Είναι σε θέση να καλύψει πλήρως όλες τις ανάγκες των μίνι μάρκετ, διαθέτοντας ευρεία γκάμα προϊόντων, καθώς κι αποκλειστικές συνεργασίες με διεθνή ισχυρά brands του χώρου. Η πολύχρονη παρουσία της, η ανθρώπινη εξυπηρέτηση κι η προσωπική επαφή με τους πελάτες της χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης με αμοιβαίο όφελος. Η Prodrinks έχει έδρα τον Ασπρόπυργο Αττικής, πλησίον της Εθνικής Οδού, παρέχοντας εύκολη και ταχεία πρόσβαση κι εξυπηρέτηση σε όλη την Αττική. Ζυθοποιίες

* Ενδεικτικός πίνακας – Υπάρχουν πολλές ακόμη εταιρείες στο χώρο.